2 februari 2018  ·  Nyheter

Referat: Gräv guld i dina egna kanaler!

dibs

Content Marketing med Arvato och DIBS

–Gräv guld i dina egna kanaler

Christer Pettersson, marknads- och e-handelschef på Arvato, är medlemmen som inspirerades att skriva sin första bok på ett av våra seminarier. Sedan dess har det blivit fler böcker och just nu är han aktuell med ”Gräv guld i dina egna kanaler”. Under lunchseminariet bjöds vi på supertips kring hur du kan lyfta din försäljning utan att köpa mer annonsering.

–Är man alltid billigast kanske man inte behöver så mycket content marketing, men för alla andra är det fantastiskt för att öka trafik, försäljning och lojalitet, menar Christer. Han börjar med att påpeka att content marketing har förändrats från kvantitet först, till kvalitet först.

Han menar att det framför allt finns två typer av innehåll som kan driva mer försäljning:

–Guidande/utbildande innehåll
–Inspirerande/engagerande innehåll

Det första exemplet på någon som jobbar bra med content är Sportamore:
–Bjussa på innehåll och kunskap för att bli relevanta för er målgrupp. Är ni det så besöker de er ofta och genomför i och med det också fler köp hos er, menar Christer.

Fler exempel på samma sak är bl a Naturkompaniet och ByggMax – ”Där kan man lära sig nästan vad som helst”.

Så var börjar man?

För de som vill komma igång med att arbeta med content marketing i egna kanaler ger Christer Pettersson ett förslag, steg-för-steg:

Exempel: ”Vi ska börja sälja produkter mot hälsporre”

  1. Gå till exempelvis Keyword Tool och sök på ”hälsporre” för att få fram vilka sökord folk använder.
  2. Använd sedan Google AdWords verktyg Sökordsplaneraren för att se vilka ord som har störst volymer.
  3. Låt detta driva er content. Om ni sett att folk ofta söker med orden ”vad är hälsporre”, skriv då till exempel en förklarande artikel i stil med ”vad är hälsporre?”

Gå utanför ramarna! Har ni en produkt som är svår att hitta stories kring, tänk då på vilka relaterade saker ni kan skriva om. Ett exempel på det är Dammtussen.se (som säljer dammsugarpåsar) som lade upp en artikel om bananflugor, med diverse tips på hur de kan hanteras.

Elin Moritz, Marketing Manager på DIBS tar vid och berättar bland annat om ”Säljtratten”, som kommit att bli något av DIBS signum:

Attract – Convert – Nurture – Close

Hon berättar att Inbound Marketing är mycket viktigt för DIBS, bland annat för att generera leads (vilket är något print inte gör) vilket i sin tur förstås ökar sälj.

Tack, Elin och Christer för en mycket uppskattad och inspirerande lunch där konkreta tips och erfarenheter generöst delades med oss och våra medlemmar!

dibs

dibs

dibs

content marketing

dibs

dibs

dibs

dibs