Juridisk rådgivning

Juridiskt stöd från MarLaw

Vi i Marknadsföreningen Stockholm är glada över vår långväga juridiska samarbetspartner Advokatfirman MarLaw, som stöttar medlemmarna i frågor som rör marknadsrätt, immaterialrätt, GDPR, IT-rätt, avtalsrätt och annan affärsjuridisk rådgivning. Tjänsten ”Fråga advokaten” ingår i ditt medlemskap, där du ställer din fråga i ett formulär och får återkoppling. I det fall frågorna rör specifika ärenden eller är av större omfattning erbjuds medlemmarna ett rabatterat timarvode per offert.

MarLaw står regelbundet värd för Marknadsföreningens seminarier på temat juridik, håller kurser samt är våra expertbloggare på mis.se inom juridik. För medlemmar finns även möjlighet att mot en kostnad addera tilläggstjänster såsom ”Legal support” och ”Informationstjänst”.

Om våra experter

Advokaterna Daniel Tornberg och Alexander Jute är advokater och delägare på Advokatfirman MarLaw. De har mångårig erfarenhet som juridiskt ombud med särskild inriktning på kommunikationsintensiva organisationer och företag, aktiva i flera olika branscher. Daniel och Alexander är särskilt inriktade på marknadsförings- och immaterialrätt samt IT-rätt och även frågor som rör dataskydd och personlig integritet och har omfattande erfarenhet av rådgivning i dessa frågor. Verksamma som processombud vid domstol samt skiljedomsinstitut och biträder vid förhandlingar med myndigheter såsom Konsumentverket och Datainspektionen.

Daniel & Alexander om "Fråga Advokaten"

Om MarLaw

Advokatfirman MarLaw är en välrenommerad affärsjuridisk advokatbyrå som sedan 1969 arbetar specialiserat inom områdena immaterialrätt, marknadsföringsrätt och IT-rätt inklusive dataskydd och integritetsfrågor. 2019 firade MarLaw 50 år och blev samma år utsedda till ”Årets Byrå” för femte året i rad!

Med anledning av de lagändringar gällande konsumentskyddet som trädde i kraft den 1 september 2022, erbjuder nu MarLaw en skräddarsydd utbildning för ditt företag.

  • Denna kurs syftar till att ge en övergripande förståelse för de nya konsumentskyddsreglerna samt hur ni kan anpassa er verksamhets kommunikation till de nya reglerna.
  • Kursen kommer att anpassas utifrån ert bolag och de frågeställningar som kan uppkomma.

Anmälan: Kontakta Marie Sommar; marie@mis.se för en offert

 

 

 

Fråga advokaten

Ingår i ditt medlemskap: MarLaw svarar på kortare och mer allmänna juridiska frågor inom marknadsrätt via formuläret. Du får svar inom kort. Mer info här.

 

 

 

Supportpaket

Tilläggstjänst: MarLaws paket ”Legal Support” är utformat för att ge löpande juridiskt stöd för att proaktivt identifiera och åtgärda juridiska affärsrisker och kommande lagkrav – utan trösklar. Läs mer om tjänsten här.

 

 

 

Utbildningar

Daniel och Alexander håller med regelbundenhet utbildning för marknadsföreningens medlemmar inom deras verksamhetsområden aktuella ämnen. Det är också möjligt att skräddarsy utbildningar för företag, myndigheter och andra organisationer. Läs mer om våra juridiska kurser och upplägg.

Kontakta marie@mis.se vid intresse.

Informationstjänst

MarLaws medarbetare författar regelbundet expertanalyser och artiklar för den juridiska informationstjänsten JP Marknadsnet med MarLaw (https://www.jpinfonet.se/jp-marknadsnet-med-marlaw) vilket kan vara ett oumbärligt stöd för den som behöver hålla sig uppdaterad inom MarLaws specialistområden

Marknadsföreningens medlemmar erbjuds ett rabatterat abonnemangspris beroende på användarantal.

Vid frågor kontakta advokat Alexander Jute, alexander.jute@marlaw.se eller via 08-23 07 35.

Artiklar inom marknadsrätt

  • Dela :