MarLaw
Marknadsföreningen Sverige | Övrigt

Många nya regler och förordningar inom marknadsföring

Vid vårt webbinarium 12 mars med MarLaw kommer man bl a ta upp direktmarknadsföring, priskampanjer, nya uppdateringar inom GDPR, hållbarhetspåståenden och inte minst, AI. Det händer mycket på området just nu och vi passade på att ställa 3 snabba frågor till MarLaws Daniel Tornberg och Alexander Jute, samt ta upp en intressant utveckling gällande upphovsrätt för AI-genererade bilder.

3 snabba frågor till MarLaw inför vårt webbinarium 12 mars och kursen Bildjuridik 19 mars

Verkar det inte som att det går lite inflation i nya lagar och regler för marknadsförare att förhålla sig till just nu?

– Det händer mycket på regelområdet och frågorna har hög prioritet hos EU. EU-kommissionen har höga ambitioner för området och vi kommer även framgent att se ytterligare regelverk på dessa områden.

Är det något område som står ut för dig som marknadsförare generellt inte har tillräcklig koll på?

– Ofta kan det vara utmanande att förstå hur de olika regelverken hänger ihop och att man måsta ta hänsyn till ett flertal regelverk för en enskild marknadsföringsaktivitet vilket kan vara komplicerat.

Vad kommer ”cookie-döden” att innebära för marknadsförare?

– Jag tror det framförallt blir fråga om att tänka nytt och att hitta nya sätt att få fram relevant data vilket vi löpande diskuterar.

AIUnikt mål om upphovsrätt för AI-bild

Ett uppmärksammat mål om upphovsrätt till en bild skapad av AI har nu kommit. En konstnär i Kina kunde visa att han med hjälp av fria och kreativa val och omfattande instruktioner lyckats skapa och återskapa en bild på en kinesisk flicka upprepade gånger. Bilden var därmed inte AI-genererad utan AI-assisterad och konstnären fick upphovsrätt till bilden. En journalist som använt bilden utan tillstånd ansågs begå intrång i konstnärens upphovsrätt genom att använda bilden.

Läs hela artikel på marlaw.se >>

Webbinarium 12 mars

12-mar-24 event-img

Webbinarium: Få koll på det senaste inom marknadsrätt med MarLaw

[ONLINE] 12 mars: Vad är det senaste inom marknadsrätt våren 2024? Håll dig uppdaterad på förändringarna i lagstiftningen för dig som arbetar med marknadsföring och kommunikation.