Moa Gryzelius
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Övrigt

Hungrig på kunskap och med siktet på en chefsroll

– Vi möter vår nya praktikant från IHM Business School!

Vi är så glada att med start denna vecka välkomna vår praktikant Moa Gryzelius från IHM Business School! Moa har fått en rivstart med det första eventet redan avklarat. Vi ville både presentera och lära känna Moa lite bättre, så vi rev av några frågor till henne och upptäckte en Key Account Manager med bakgrund som kock, personlig assistent, bingovärd och väktare(!)

Vem är Moa?

– Jag är en värmländsk charmknutte som siktar mot stjärnorna. Mitt livsmotto är ”To the top and beyond!”.

Berätta om dina studier på IHM

– Jag studerar Account Manager B2B på IHM Business School, där jag får lära mig bland annat om affärsmannaskap, försäljning, digital & social selling och nästa hösttermin även affärsjuridik. Redan sedan barnsben tyckte min mamma att jag skulle jobba i säljbranschen då jag var en mästare på att argumentera och få som jag ville. Jag har dock endast doppat tårna kring ämnet och jobbat som telefonförsäljare, men där presterade jag på topp och tanken om att sätta bollen i rullning mot att avancera inom sälj växte mer och mer.

Vad kan du berätta om din bakgrund?

– Jag flyttade till Stockholm för fem år sedan för att jobba som kock. Jag utbildade mig i Dalarna under ett års tid och sen bar det iväg till storstan! Dock märkte jag ganska snabbt att det inte var en miljö för mig. Jag beslöt mig för att läsa upp mina gymnasiebetyg och hade samtidigt olika extrajobb som personlig assistent, bingovärd och väktare. Efter studierna ägnade jag mig endast åt säkerhetsbranschen, men efter några år tröttnade jag på det. Jag hade sugit i mig all kunskap jag kunde få och slutade att utvecklas. Då beslöt jag mig för att kasta mig in i säljvärlden och började på IHM Business School.

Vad var det som fick dig att söka praktik hos Marknadsföreningen?

– Jag fick upp ögonen för Marknadsföreningen just för min hunger efter kunskap. Här har vi ett ställe som minst sagt aldrig slutar leverera! Jag fick en känsla av att på MiS kan man aldrig sluta utvecklas, det är en av de viktigaste aspekterna för mig karriärmässigt. Under min intervju med Marie och Elina tyckte jag vi fick en fin kontakt, redan där kände jag mig otroligt välkommen.

Var ser du dig själv om 5 år?

– Definitivt i en chefsposition, förutom att ta mig själv framåt och bli framgångsrik vill jag även hjälpa andra att utvecklas och bli deras allra bästa jag. ”If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.