Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Övrigt

Nya kurser inom Digital Marknadsföring på distans med Nordic Tech Institute

Fler on-demand-kurser och inom Digital Marknadsföring! Nu har vi på Marknadsföreningen Stockholm ingått ett samarbete med Nordic Tech Institute för att bredda vårt digitala kurserbjudande ytterligare. Nordic Tech Institute erbjuder en bredd av kurser inom digital marknadsföring från sociala medier, till SEO/SEM, webbanalys mm. Kurserna är på distans, helt on demand, lärarledda och du tar del av dem i din egen takt. Som medlem får du 10% rabatt på samtliga kurser.

”Vi letar ständigt efter nya samarbeten som kan bidra till medlemmarnas utveckling och inom de områden som efterfrågas. Vi vill kunna erbjuda en bred palett av kurser och olika format, där detta kompletterar våra IRL- och digitala kurser samt andra kurssamarbeten. Speciellt ämnen inom digital marknadsföring uppdateras så snabbt och här får man material som uppdateras hela tiden för att själv hålla sig up to date inom ämnet” säger föreningens utbildningsansvarig Jenny Aarnio.

Som medlem i Marknadsföreningen Stockholm får man 10% rabatt på alla kurser inom Nordic Tech Institutes tak. Läs mer om kurserna här!

Inför lanseringen av samarbetet passade vi på att ställa några korta frågor till grundaren Simon Myringer om Nordic Tech och kurserna, samt tog tempen på det senaste inom digital marknadsföring.

Simon Myringer

1. Vad är Nordic Tech Institute och varför startade du bolaget?
Nordic Tech Institute är ett företag som erbjuder kurser i digital marknadsföring på distans. Bolaget startade jag efter att ha känt att det saknades kurser som visar praktiskt hur du kan jobba som digital marknadsförare. Mycket är teori, men jag lär mig bäst av att blanda både teori och praktik! 

2. Vilka typer av kurser erbjuder ni och vad är unikt med Nordic tech kurserna?
Vi erbjuder kurser inom i stort sett alla områden som du kan tänka dig inom digital marknadsföring. Det är till exempel kurser i sociala medier, sökmotoroptimering, sökmotormarknadsföring, webbanalys, UX, copywriting, med mera. Det som särskiljer vårt kursutbud är att det är 100% på distans och samtidigt lärarledda kurser. Du har möjlighet att ställa frågor till våra kursledare under tiden du läser kursen. Du har även tillgång till kursen för alltid och kan på så sätt lätt använda det som ett uppslagsverk när du jobbar med ditt kursämne i praktiken. 

3. Du är själv kursledare för ett par av kurserna, vad är din bakgrund och vad ser du är viktigast att ha koll på inom digital marknadsföring 2022?
Ja, det stämmer. Jag är kursledare för kursen i digital marknadsföring, sökmotoroptimering och sociala medier. Jag har jobbat med digital marknadsföring i mer än 10 år. Min bakgrund är bland annat som digital marketing manager på ett större mediebolag och utbildningsansvarig på Google Digitalakademin i Stockholm. 

Jag upplever att vi hela tiden rör oss mot mer automatisering i digital marknadsföring. 2022 är inget undantag. Idag finns det dock fler verktyg än någonsin som tillåter just detta, och dessa är inte längre bara tillgängliga för dom största bolagen utan även mindre bolag med färre resurser. 

4. Dina bästa tips för att hålla sig ajour och om reskilling?
Ett hett tips är att prata med experter och göra kunskapsutbyten. Speciellt om du vill hålla dig ajour i en bredd av områden. Diskutera både digitalt och fysiskt vilka metoder som fungerar bra för olika marknadsförare just nu. Det brukar ofta ge mig många bra insikter.

Ett annat är att laborera runt i alla verktyg som finns. Det dyker upp ny funktionalitet. För mig handlar mycket om att inte vara rädd för att pröva. Det går ganska snabbt att avgöra om en ny funktion är för en själv eller inte.