Certifierad Kommersiell Strateg

Erik Modig: Vem ska vara er kommersiella strateg?

Marknadsföreningen Sverige | Blogginlägg, Fördjupning och tips, Gästblogg, Kurser

”Företag med fler kommersiella strateger har högre sannolikhet att lyckas”

Erik Modig är expert på kommunikation och marknadsföring, samt forskare & lärare vid Handelshögskolan i Stockholm. Genom vårt fördjupade samarbete med Erik och hans E-learningplattform Marketing Levels kan vi nu erbjuda exklusiva certifieringar genom de utbildningar vi har tagit fram tillsammans, som genomförs i en mix av online och på plats. I den här artikeln följer Erik Modig upp sina tankar kring  varför alla företag behöver en kommersiell strateg, med idéer om vilken person och roll som kan vara lämplig för uppgiften. 

Erik Modig

Vem ska vara vår kommersiella strateg?

Kommersiell strategi faller på många olika roller inom ett bolag. Därför riskerar delar av det att hamna mellan stolar vilket syns genom den eviga diskussionen om effekt, ansvar, KPI:er, budget och långsiktighet när det kommer till tillväxt. Allt som oftast är det någon del som blir negligerad, vilket skadar bolagets tillväxt.

Utmaning med distribution och sälj!

Vanligt hos många nystartade bolag. Även bolag som haft hög tillväxt på sin marknad men där det saktar in. Syns ofta även hos byråer eller konsultbolag.

Utmaning med bred marknadsföring!

Vanligt hos många B2B företag eller bolag som traditionellt förlitat sig på en produktinnovation eller stark säljkultur.

Utmaning med kundresan!

Många bolag lever vidare även med en bristfällig kundresa. Det öppnar både upp för konkurrenter samt för potentiell nedgång i sälj när kunder tröttnar eller hittar andra alternativ.

Utmaning med kreativitet i kommunikationen!

Mycket vanligt att företag inte utnyttjar potentialen riktigt bra kommunikation har. Det kan bero på otydlig varumärkesstrategi, lite tilltro till kommunikation eller rädsla och kanske ovana att anlita byråer.

Utmaning med marknadsstrategin!

En av de farligaste bristerna är när marknadsstrategin blir lidande. När det inte finns en konkret plan för långsiktig tillväxt och prioriteringar. Vid detta läget är det vanligt med mycket bråk och budget och även felaktiga investeringar.

Detta är bara några exempel på brister som en kommersiell strateg ska se och lösa.

Vem ska då vara kommersiell strateg?

Många kan identifiera sig i och axla rollen som kommersiell strateg. Det är en färdighet och ett mindset och företag med fler kommersiella strateger har högre sannolikhet att lyckas.

Marknadschefen som kommersiell strateg

Varje företag skulle tjäna mycket på att ha en marknadschef som i hög utsträckning förstår och aktivt analyserar hela den kommersiella processen. Det innebär ett större ansvar för hur säljarbetet går samt hur marknadsföringen bidrar till dess effektivitet. På så sätt skulle marknadschefen bli mycket mer affärsdriven och mer krass när det kommer till att investera i varumärke och andra delar som driver intresse.

”Är det verkligen värt att investera i detta nu?” är en fråga som skulle ställas i högre utsträckning. När Kotler släppte sina fyra P så ingick inte bara promotion och branding utan även produkt, pris och plats. Många marknadschefer har förlorat fokus på produkt- pris- och distributionsutveckling. Med en kommersiell strateg som marknadschef skulle bolag få en närmare koppling mellan produktutveckling, marknad och sälj.

Säljchefen som kommersiell strateg

En säljchef med kommersiell strategisk kompetens skulle underlätta för marknadschefen och förmodligen även för sig själv på lång sikt. Helt enkelt för att säljchefen skulle ha större förståelse för vilka investeringar som krävs för att fylla på med intresserade kunder till butik eller leads-pipeline.

Kommersiell strategisk kompetens har nog störst påverkan på en säljchefs karriär. En marknadschef som ökar sin kommersiella kompetens tenderar att ändå vara kvar. Men en säljchef som verkligen kan förstå produktutveckling och marknadsavdelningen är alltid nominerad till rollen som nästa VD. För den skulle kunna balansera helheten och därmed bli en tillväxtmotor. Givet att det fanns en CFO som höll i tyglarna och en HR ansvarig som såg till att alla mådde bra så skulle det vara framgångsrikt.

VD som kommersiell strateg

Egentligen borde det vara obligatoriskt att en VD har kompetensen som kommersiell strateg. En “ursäkt” skulle kunna vara om marknads- och säljchef sitter i ledningsgruppen. Om ingen sitter på kompetensen riskerar ledningsgruppen att bli en grupp som förflyttar runt fokusområden men som aldrig tar företaget till nästa nivå. Det hamnar i stå och få kommersiella satsningar lyckas för att de inte får tillräckligt med backning eller förtroende. Tyvärr finns det bolag som hamnar där.

Med en VD som kommersiell strateg så hittas oftast en mycket bra balans mellan kort- och långsiktiga investeringar. Marknadschefen kommer klaga över att behöva motivera alla sina investeringar och säljchefen kommer undra varför så mycket resurser läggs på varumärket. Om de själva inte är kommersiella strateger såklart. Men det är exakt så det ska vara. En delikat balans som gör att produktutvecklingen drivs framåt genom strategiska investeringar. Varumärket stärks och bibehålls om vart annat och sälj drivs stenhårt.

Produktchef som kommersiell strateg

Här finns det otroligt stor potential för företag. Många som utvecklar produkter och driver innovationen framåt har en tendens att ha inåt-ut perspektiv. De skapar innovation utifrån vad de själva tror på eller vad som går att göra. Med en större förståelse för kunden skulle de i högre utsträckning kunna driva customer-oriented innovation.

De skulle även ha en större förståelse för vikten att samarbete med marknadsavdelningen för att skapa product-relevant content som kan göra att företaget verkligen har mycket att berätta om sina produkter när de väl ska ut till marknaden.

CFO som kommersiell strateg

Många CFOs har fått ett lättare jobb när många av de klassiska processerna och uppgifterna för finansavdelningen automatiserats eller görs snabbare med AI. Därmed finns det stora möjligheter att ge en CFO större strategiskt ansvar för att utvärdera och fördela investeringar i den kommersiella processen. Här krävs det dock att de verkligen förstår den kommersiella dynamiken så att de inte tar med klassiskt CFO tänk och applicerar på varumärke och andra delar som byggs långsiktigt och med låg ROI. Skulle dock en CFO ha strategisk kompetens inom området så är det nära att man snart skulle vara bästa vän med CMO och därmed kunna driva fler och fler områden med både pengar och impact i åtanke.

Att rollen som kommersiell strateg inte får saknas, är i alla fall det viktigaste!

– Erik Modig

_____________

Erik Modig

Erik Modig: Hur du kan stärka varumärket även med liten budget?

Marknadsföreningen Sverige | Blogginlägg, Fördjupning och tips, Gästblogg, Kurser

”Att ta marknadsandelar handlar inte om att spendera mest pengar”

Erik Modig är expert på kommunikation och marknadsföring, samt forskare & lärare vid Handelshögskolan i Stockholm. Genom vårt fördjupade samarbete med Erik och hans E-learningplattform Marketing Levels kan vi nu erbjuda exklusiva certifieringar genom de utbildningar vi har tagit fram tillsammans, som genomförs i en mix av online och på plats. I den här artikeln beskriver Erik Modig…

Erik Modig

Än har ekonomin inte vänt och många marknadsavdelningar har fortfarande en låg budget som inte täcker alla behov. Att stärka varumärket kan kännas som omöjligt på liten budget. Så vad kan man då göra?

För det första handlar det om att tänka att varumärket kan stärkas på många olika sätt och att det finns många olika taktiker för att uppnå dem. Så det handlar om att tänka lite utanför en invand box och se att det går.

1. Gör dig lätt att hitta: Fysisk tillgänglighet

Enligt Byron Sharps forskning i ”How Brands Grow” handlar mycket av varumärkets framgång om att vara lättillgängligt för konsumenterna. Det handlar inte bara om att finnas på rätt plats, utan även att minimera friktion i köpresan.

  • Få ut produkterna på fler platser: Om din produkt inte finns där dina kunder handlar, kommer de att välja ett alternativ – oavsett hur mycket de gillar ditt varumärke.
  • Se över din distribution: Finns det små, lokala återförsäljare eller digitala plattformar du kan använda för att nå fler?

Praktiskt tips:

Om budgeten är tight, satsa på att samarbeta med lokala butiker eller använda e-handelsplattformar som kräver låga startkostnader. Se även över samarbeten för att se om ni kan hitta fler kontaktytor. Med större fysisk tillgänglighet kan kännedom och saliens stärkas.

2. Fokusera på mental tillgänglighet: Skapa igenkänning

Mental tillgänglighet handlar om att göra ditt varumärke top of mind för kunder när de står inför ett köpbeslut. Det betyder inte att du behöver köpa massvis med annonsering – ökad konsistens, tydlighet och smart kommunikation räcker långt.

  • Använd distinkta tillgångar: Färger, logotyper, jinglar som är unika för ditt varumärke hjälper kunder att snabbt känna igen dig.
  • Återkommande budskap: Upprepa kärnbudskap i alla kanaler så att konsumenterna lär sig associera ditt varumärke med deras behov.

3. Satsa på räckvidd trots låg budget, inte nischad targeting

Många företag gör misstaget att fokusera för smalt – till exempel på en specifik demografi eller målgrupp. Det gör att varumärket inte blir känt av fler och därmed ökar inte kännedomen. Se om det finns målgrupper som går att nå billigt (se punkt 1) för att helt enkelt stärka bredden i ert varumärke. Här beror det mycket på hur begränsad budget man har samt om det finns nya målgrupper som är lätta att nå.

4. Leverera konsekvens och enkelhet

Konsumenter kommer inte ihåg komplexa budskap. För att vinna marknadsandelar behöver ditt varumärke stå för något enkelt, tydligt och konsekvent. Detta är överlägset bästa sättet för många företag när de behöver stärka varumärket med liten budget. Använd färre budskap men gör dem riktigt bra och tydliga. Om du har begränsade resurser, fokusera på en stark kärnkampanj istället för att skapa många olika meddelanden. Låt samma idé leva i olika kanaler.

5. Optimera för rekommendationer

En av de mest kostnadseffektiva metoderna för att växa är genom rekommendationer. Givet såklart att ni har produkter kunder kan och vill rekommendera. Oftast är detta inte strategin som gör att ni når bred räckvidd men det är ändå värt att se över hur enkelt det är för kunderna att rekommendera och om ni kan göra något för att underlätta för dem.

  • Skapa en enkel process för delningar: Uppmuntra kunder att dela sina upplevelser och skriva recensioner.
  • Ge dem en anledning att prata: Kanske är det en unik produktdesign, en känslosam berättelse eller en speciell kundserviceupplevelse som sätter igång snacket.

Att ta marknadsandelar handlar inte om att spendera mest pengar. Speciellt inte om man inte har pengar. Det handlar om att spendera dem på rätt saker. Genom att fokusera på fysisk och mental tillgänglighet, nya målgrupper och enkelhet kan även varumärket stärkas med begränsad budget.

– Erik Modig

_____________

Certifierad Varumärkesstrateg?

Vill du eller en kollega gräva djupare i varumärkesstrategi? Vill ni diskutera er nuvarande strategi och få input hur ni tar den till nästa steg? Eller vill du addera att du har koll på detta på ditt CV?

Nu har MiS och Erik Modig tagit fram utbildningen Certifierad Varumärkesstrateg.

Årets Marknadschef 2025

Här är juryn för Årets Marknadschef 2025!

Marknadsföreningen Sverige | Årets Marknadschef, Pressmeddelande

Pressmeddelande
Marknadsföreningen Sverige
2025-02-14

Här är de som utser de vassaste inom marknadsföring och kommunikation 2025!

Nu är juryn som utser Årets Marknadschef, Årets Framtidslöfte, Årets Varumärkesresa och Årets Disruptör 2025 klar. I årets jury återfinner vi några från förra året, några nya tillskott samt flera av förra årets vinnare. Utmärkelserna delas ut i samband med ett halvdagsevenemang den 7:e maj på Maxim i Stockholm, där framträdande företag och talare inom marknadsföring och kommunikation kommer att bjuda på insikter kopplat till temat ”The Power of Creativity”. Ett fint tillfälle att inspireras, hylla branschen och nätverka med branschkollegor.

Marknadsföreningen Sverige delar ut Årets Marknadschef för 18:e gången, samt de tillkommande kategorierna; Årets Framtidslöfte, Varumärkesresa och Disruptör för 8:e gången. Nomineringen till tävlingen är öppen och vem som helst kan tipsa & nominera personer och företag fram till den 23 februari direkt på mis.se.

I mars sammanträder de namnkunniga jurygrupperna för att granska bidragen och ta sig an uppgiften att hitta 2025 års vinnare och därmed utse Sveriges vassaste marknadsförare, kommunikatörer och varumärken. Finalisterna kommer att avslöjas under april och vinnarna koras sedan den 7 maj på Maxim i Stockholm.

Marie Sommar, vd på Marknadsföreningen Sverige reflekterar:

Årets jury har ett spännande uppdrag framför sig för aldrig har väl vår bransch sett en så snabb utveckling och ökande komplexitet som nu. Det är dags att för 18:e gången rikta strålkastarljuset på fina prestationer och lyfta riktiga förebilder att inspireras av.

– Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Sverige.

Jury Årets Marknadschef 2025

(Ordf.) Marie Thorslund, Affärsområdeschef, KiMM
Carl Stenson, Corporate Communications, Sustainability, Danske Bank
Emma Thorp, vd, Publicis Groupe
Erik Modig, Forskare och expert, kommunikation och marknadsföring, Marketing Levels
Mårten Westlund, Kommunikationsstrateg och partner, Brand Club
Therese Kempe, Marknadschef, Apohem (Vinnare Årets Marknadschef 2024)
Tove Langseth, Executive Creative Director, Klarna

Jury Årets Framtidslöfte 2025

(Ordf.) Camilla Wallander, vd, Berghs
Jacob Östberg, Professor of Business Administration, specializing in marketing, Stockholms Universitet
Jasmine Darban, Kreatör (Vinnare Årets Framtidslöfte 2024)
Johannes Gustavsson, Kommunikationskonsult,
Johannes Gustavsson Kommunikation
Mandarva Stenborg, vd & partner, Abby World 
Maria Westman, Founder, CEO & Strategic Advisor, C by West 
Nils Rylén, Marknadschef, fd Polestar (Vinnare Årets Marknadschef 2022)

Jury Årets Varumärkesresa 2025

(Ordf.) Janne Björge, vd, NORD CORE
Fredrik Grüneberger, Varumärkeschef, Willys (Vinnare Årets Varumärkesresa 2024)
Giselle Almonacid, Marketing Director, Omnicom Media Group
Jennie Knutsson, Nordic Head of Communications, Aller Media 
Johan Anselmsson, Professor i Marknadsföring, Lunds Universitet
Karin Sandelin, Senior semiotiker, Kantar
Mirja Kais, Head of Creative Agency, Tre

Jury Årets Disruptör 2025

(Ordf.) Gül Heper-Jämterud, Grundare, CMO goes TECH 
Ather Gattami, Grundare & vd, AI-expert, Bitynamics AB
Deqa Abukar, Grundare & investerare, Bling Startup
Karin Börjesson O’Connor, Entreprenör, ekonomijournalist, författare och förändringsguru. Business advisor, Draknästet.
Paula Fagerlund, Head of Innovation, Novatrox Consulting
Pelle Tamleht, Head of Marketing & Partnership Nordics, Norrsken

För att nominera, mer information om kategorierna och priserna, besök https://mis.se/arets-marknadschef/

Presskontakt:
Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Stockholm
marie@mis.se | 0701-463422

Juryn

Tidigare vinnare av utmärkelserna för Årets Marknadschef

2024:Therese Kempe, Apohem (Årets Marknadschef), Jasmine Darban (Årets Framtidslöfte),Vidde Årets Disruptör), Willys (Årets Varumärkesresa)
2023
: Johan Fernstedt, Unionen (Årets Marknadschef), Zu-Yon Han, Suicide Zero (Årets Framtidslöfte), Charly (Årets Disruptör), Arken Zoo (Årets Varumärkesresa)
2022: Nils Rylén, Polestar, (Årets Marknadschef), Liza Eriksson, RedLocker (Årets Framtidslöfte), Skipperi (Årets Disruptör), Jula (Årets Varumärkesresa)
2020: Christian Cabau, Klarna (Årets Marknadschef), Roza Azimi, Snaptive (Årets Framtidslöfte), Matsmart (Årets Disruptör), PostNord (Årets Varumärkesresa)
2019: Pino Roscigno, Stadium (Årets Marknadschef), Marika Baltscheffsky, MEDS Apotek (Årets Framtidslöfte), FirstVet (Årets Disruptör), Polisen (Årets Varumärkesresa)
2018: Emma Stjernlöf, Adidas (Årets Marknadschef), Siduri Poli, Changers Hub (Årets Framtidslöfte), TransferGalaxy (Årets Disruptör), Klarna (Årets Varumärkesresa)
2017: Patrik Nygren-Bonnier, IKEA (Årets Marknadschef), Malin Cronqvist, Help to Help (Årets Framtidslöfte), Karma (Årets Disruptör), Semcon (Årets Varumärkesresa)
2015: Catarina Falkenhav, ABBA the Museum
2014: Lina Söderqvist, Björn Borg
2013: Claes Dahlén, Mr Green
2012: Lars-Johan Strand, Stadium
2011: Mariette Kristenson, Pressbyrån och Lena Strand, Folksam
2010: Karl-Oskar Tjernström, Samsung Electronics
2009: Elenor Wolgers, Folkoperan
2008: Anders Forssten, Max
2007: Jonas Tränk, Wasabröd
2006: Anna Stinger, Tele2

Möt medlem

Möt medlem & partner: Mathias Björkholm, CEO Pickit

Marknadsföreningen Sverige | Blogginlägg, Möt medlem

”Framgång handlar lika mycket om hur du tar dig fram som vart du är på väg”

Mathias Björkholm är CEO på Pickit – en av våra partners till Årets Marknadschef 2025, med ett halvdagsevent i Stockholm 7 maj. Pickit är en spännande aktör på marknaden, med en idé och lösning som underlättar distributionen av den grafiska identiteten från marknadsavdelningen ut i resten av företaget. Pickit, som växer så det knakar och har kontor på Gotland, i Stockholm, och i USA, har precis tecknat ett medlemskap för hela teamet. Vi ville veta mer om deras resa, så i detta medlemsporträtt berättar Mathias mer om vad de har på gång och förstås; vad är grejen med skateboarden?

Mathias Björkholm
Mathias Björkholm, CEO Pickit

_________

För den som inte känner till er – vad gör Pickit?

Pickit är kommandobryggan för ditt varumärke som gör att alla i organisationen enkelt kan ta del av vad marknadsavdelningen producerar. Tänk dig att hela företaget får en gemensam ”spellista” med allt godkänt varumärkesmaterial – bilder, presentationer och dokument – som alla kan komma åt med ett klick, direkt i sina verktyg som Microsoft Office och Teams. Dessutom hjälper vi företag att få sin brand guide online, så att riktlinjer för design, tonalitet och visuellt uttryck alltid finns tillgängliga och är lätta att följa. När alla använder samma material och talar samma språk blir resultatet inte bara enklare, utan också kraftfullare. Det skapar mer varumärkesimpact och hjälper företaget att tala med en enhetlig röst på alla fronter.

Vad händer just nu hos er?

– Vi är i en spännande fas! Under hösten har vi lanserat nya funktioner som förenklar samarbetet mellan team och avdelningar, samtidigt som vi växer både i Sverige och internationellt. Internt fokuserar vi mycket på att skapa starka samarbeten mellan våra kontor i Stockholm, på Gotland och i USA, där alla medarbetare bidrar till vår utveckling. Dessutom har vi precis tecknat medlemskap i MiS, vilket känns som ett viktigt steg för att stärka vår närvaro i marknadsföringsbranschen.

Vilken utveckling följer du med störst intresse under 2025?

– AI och hybridarbete, utan tvekan! Med AI händer det så mycket spännande just nu. Vi har jobbat länge med AI och det är en del av vårt DNA. Vi drar redan nytta av teknologier som smart sökning, bildigenkänning och automatiserad innehållsanalys men tänk dig att hitta rätt material på nolltid, säkerställa att rätt material används av alla eller låta tekniken hjälpa dig att förstå vad som funkar bäst för just din målgrupp – det är framtiden. Vi följer också hur hybridarbete fortsätter utvecklas och ser fram emot att hjälpa företag samarbeta ännu bättre, oavsett var man jobbar ifrån.

Vi tycker att alla marknadsförare i Sverige borde vara medlemmar i Marknadsföreningen – och inte bara det, vi tycker att alla marknadsförare borde vara med och bidra till att lyfta organisationen ännu högre.

Ni har precis tecknat medlemskap för hela företaget – vad var den främsta anledningen till att ni tecknade medlemskap?

– Vi ser Marknadsföreningen som en fantastisk möjlighet att både inspireras och bidra till utvecklingen inom marknadsföringsbranschen. Vi tycker det är riktigt kul att föreningen är så expansiv och att den fyller ett tomrum som har funnits – en tydlig plats där alla marknadsförare kan samlas, nätverka och utvecklas tillsammans. Marknadsföreningen är precis den platsen, och vi vill gärna vara med och bidra till att den fortsätter växa och utvecklas.

Genom medlemskapet kan vi dessutom engagera våra medarbetare, oavsett om de sitter i Stockholm eller på Gotland, och säkerställa att vi tar del av de senaste insikterna och trenderna. För oss handlar det om att bygga nätverk, samarbeta med andra företag och branschexperter, och fortsätta ligga i framkant – och att ha riktigt kul längs vägen!

Vi tycker att alla marknadsförare i Sverige borde vara medlemmar i Marknadsföreningen – och inte bara det, vi tycker att alla marknadsförare borde vara med och bidra till att lyfta organisationen ännu högre. Sverige har gång på gång visat världen att vi är en Marketing Power Nation, och det är ju tack vare de briljanta marknadsförarna som ligger bakom framgångarna. Tillsammans kan vi fortsätta sätta Sverige på kartan!

Det går rykten om att ni delar ut skateboards till ert kontaktnät, hur kommer det sig?

– Det stämmer – och det är inte vilken skateboard som helst, det är Pickit Skateboard! Skateboarden har blivit en symbol för vår resa, vår kultur och vårt sätt att göra saker annorlunda. Historien börjar 2014, när vi som svensk startup tog våra första steg in i techvärlden på Microsofts huvudkontor i Redmond, Seattle. Istället för att smälta in bland alla andra valde vi en rosa skateboard, sprayade den med Pickit-loggan, och åkte runt bland de 141 byggnaderna, som huserar 60.000 personer, på Microsoft Campus.

Det var inte bara ett sätt att ta sig fram, det blev ett samtalsämne. Folk stannade oss i korridorerna och frågade: ”Vad är grejen med skateboarden?”.

Och där började magin. Den rosa skateboarden blev vår isbrytare och ett sätt att prata om vår vision: att göra varumärkeshantering så enkel och smidig att det kändes som att glida nerför en perfekt halfpipe. Det dröjde inte länge innan skateboarden blev en ikon, en del av vår identitet och en symbol för vår filosofi: business ska vara modig, smidig och lite rebellisk.

Idag är en Pickit Skateboard mycket mer än ett transportmedel. Den finns på kontor, hos kunder och till och med hos Satya Nadella, Microsofts CEO och såklart hos partners och kunder. För oss står den för att våga sticka ut, skapa samtal och alltid tänka ett varv till. Det är en påminnelse om att framgång handlar lika mycket om hur du tar dig fram som vart du är på väg.

Så om du ser en skateboard åka förbi – då vet du att Pickit är i närheten!

Det dröjde inte länge innan skateboarden blev en ikon, en del av vår identitet och en symbol för vår filosofi: business ska vara modig, smidig och lite rebellisk.

Vad ser du mest fram emot under 2025?

– Att fortsätta bygga momentum och höra fler företag säga: “Varför har inte alla redan Pickit?” Vi ser fram emot att fortsätta sammanföra marknadsförare, marknadschefer och varumärkesansvariga – och ge dem verktygen för att skapa More Brand Impact genom att synliggöra deras arbete för hela organisationen. När deras material blir tillgängligt för alla medarbetare blir inte bara arbetet enklare, det ger också varumärket en gemensam riktning och enhetlighet.

2025 blir året då vi tar ännu fler företag med på resan mot att göra varumärkesarbetet enklare, mer effektivt och, varför inte, roligare. Och såklart hoppas vi att våra Pickit Skateboards rullar in på nya oväntade ställen – kanske i en kampanj eller på ett kontor nära dig?

Vad har ni på gång den närmsta tiden?

– Vi ser fram emot ett fullspäckat 2025, och en av de stora höjdpunkterna under våren är Microsoft AI Tour 2025 som kommer till Stockholm. Det här är en fantastisk möjlighet för marknadschefer och varumärkesansvariga att få djupare insikter om hur AI kan användas för att stärka varumärken och effektivisera marknadsföringsarbetet. Vi kommer att vara på plats som partner till Microsoft, och vi delar med oss av hur företag kan använda AI för att skapa mer brand impact – från smarta sökningar och automatiserade analyser till att alltid ha rätt material tillgängligt i rätt tid.

För dig som marknadschef är det ett event du inte vill missa. Det blir inte bara en chans att höra från branschexperter och ledare, utan också att nätverka och inspireras av andra som står inför samma utmaningar och möjligheter som du. Och om du behöver en extra anledning: vi har ett par överraskningar på gång i Pickits monter. 😉

InfoMer info om Microsoft AI Tour 2025 hittar du här, anmälan är gratis! https://msevents.microsoft.com/event?id=3133791259&wt.mc_id=AID3074614_QSG_659353