CMO goes TECH
Marknadsföreningen Stockholm | Föreningen

”Det handlar om att anta en mer komplex marknadsroll, där fokus ligger på att förstå och främja kundens bästa”

Vi är så glada över att kunna presentera ett för oss i Marknadsföreningen nytt nätverk, CMO goes TECH, som framöver integreras till ett av föreningens kunskapsnätverk. Nu kommer vi erbjuda dessa fysiska träffar för er medlemmar och det är föreningens första där vi också har engelska som förstahandsspråk för sammankomster. Alla nätverksgruppens träffar är förstås öppna för alla medlemmar med ett intresse för området. Inom kort kommer vi också kunna dela med oss av tidigare inspelade träffar från CMO goes TECH, on demand i Members Lounge.

CMO goes TECH
Marknadsföreningens nya nätverksgrupp heter CMO goes TECH

– Det här blir en superfin förstärkning och match i vår palett kring fördjupande nätverk, där vi kommer fokusera på hur teknik kan bidra till bättre kundupplevelser och innovativ marknadsföring med ökad försäljning som mål. Gül är en välrenommerad ledare inom gränslandet varumärke, innovation och tech och jag är så glad över att vi nu kommer få ta del av hennes expertis och passion för nätverket. Jag ser så mycket fram emot att jobba tillsammans, säger Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Stockholm.

Välkommen som ny nätverksledare hos oss Gül! Vi har ju träffats tidigare när du var juryordförande i Årets Disruptör 2022 och när du var en av våra spanare på Årets Marknadschef. Men berätta mer, vem är Gül?

Tack för de fantastiska möjligheterna att genom åren få dela med mig av mina erfarenheter. Det som verkligen driver mig är min passion för att forma framtidens varumärken, där jag aktivt arbetar med att skapa meningsfulla kundupplevelser och främja innovation samt affärsutveckling. Detta har varit en viktig del av mitt arbete för flera globala företag, inklusive Absolut Vodka, Nespresso, Coca-Cola Europacific partner, HTL Hotels, Scandic Hotels, samt i min roll som konsult för HiQ, BBH och Publicis Groupe.

År 2017 initierade jag skapandet av CMO Goes Tech, ett internationellt nätverk med 1000 medlemmar i tio länder. Att samla likasinnade individer och omdefiniera CMO-rollen genom att använda avancerade teknologier för att förbättra kundupplevelsen och öka intäkterna har varit en inspirerande resa.

Utöver mitt engagemang i CMO Goes TECH verkar jag som konsult och rådgivare för ledningsgrupper samt innehar styrelseuppdrag inom flera företag.

Det som verkligen driver mig är min passion för att forma framtidens varumärken, där jag aktivt arbetar med att skapa meningsfulla kundupplevelser och främja innovation samt affärsutveckling.

Hur väcktes din passion kring innovation och kopplingen marknad och tech?

Jag växte upp i en entreprenöriell familj där innovation och teknik var centrala inslag. Min egen passion inom detta område väcktes när jag kombinerade dessa element med marknadsföring, och jag insåg att denna helhet skapar starkare varumärken och ökade intäkter.

Vad kommer hända framöver i nätverket CMO goes TECH hos oss på MiS, och vad ser du fram emot nu när det är en del av föreningen?

Jag ser verkligen fram emot att samla likasinnade individer som delar min passion för att utveckla sina kompetenser inför framtiden. Det handlar om att anta en mer komplex marknadsroll, där fokus ligger på att förstå och främja kundens bästa genom att skapa optimala fysiska och digitala upplevelser samt att driva innovation med hjälp av relevant teknik.

Tack vare användarvänliga lösningar för tex AI har teknikframstegen varit snabbare än väntat. Även om viss teknik tar längre tid innan den når sin fulla potential, ser jag fram emot att dela hur utvecklingen fortskrider och att fortsätta bjuda in de bästa talarna, både internationellt och lokalt inom olika branscher, som har använt sig av relevant teknik för att nå framgång. Tidigare talare har representerat företag som Absolut Vodka, AWS, Ericsson, Google, Spendrups, Polestar, Max Burgers och Doconomy.

Vi kommer ju att köra en första gemensam programpunkt redan på SIME i nästa vecka ”Brand and business development in a digital age – Pioneering customer experiences”. Så roligt att vi fått ett antal fribiljetter till medlemmar!* Vad kan du berätta om det?

CMO goes TECH har ett flerårigt samarbete med SIME. Från och med i år är vi glada att få inspirera deltagarna tillsammans med MIS.

I dagens dynamiska miljö måste företag prioritera konsumentcentrerade varumärkesupplevelser, med innovation, digitala framsteg, marknadsföring och inklusiva omnichannel-strategier, vilket kräver organisatorisk förberedelse och mångsidiga färdigheter. Att bryta ned avdelningsbarriärer är avgörande för att främja innovation och höja kund- och varumärkesupplevelsen på den hårt konkurrensutsatta globala marknaden.

”Att bryta ned avdelningsbarriärer är avgörande för att främja innovation och höja kund- och varumärkesupplevelsen”

På SIME kommer Marie och jag att introducera er till ledande experter som framgångsrikt jobbar med att utveckla varumärken och bolag.  Ni kommer att få ovärderliga insikter och praktiska tips hur du kan använda teknik för att förbättra ditt varumärke och affär genom enastående kundupplevelser.

Dessutom kommer vi att avslöja den senaste European Martech-rapporten, som belyser regionala skillnader i implementeringen av martech, AI och kompetens, och betonar vikten av att uppdatera kompetensen, säkerställa stöd från högsta ledningen och styrelsen, samt främja ett intraprenöriellt mindset inom din organisation.

Någon favoritbok eller podd som du kan rekommendera i höstrusket?

”Principles of Intrapreneurial capital” av Albert Bengtsson, Birgitte Stjärne och Roland Williams. En fantastisk stöttning för att våga ta sig an den roll som vi ofta pushar för som marknadschef dvs våga vara en intraprenör.

Har du någon oväntad talang?

Att skapa och scouta genuina, unika upplevelser på olika resmål runt omkring i världen.

_____________
*Du hittar länk och info om hur du tar del av fribiljetten till SIME i ditt medlemsbrev (är du medlem och saknar våra medlemsbrev? Hör gärna av dig till oss på info@mis.se).