Marketing Afternoons
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Fördjupning och tips, Marketing Afternoons, Referat

Ännu en härlig Marketing Afternoons genomförd! Denna gången med fokus på varumärke. I torsdags gav Geta Kroon och Martin Nordlinder oss en fin dragning utifrån sin bok ”Vem bryr sig?”, som betonade vikten av att ha en tydlig varumärkesplattform och möjligheten att kunna arbeta kreativt inom ramarna för den plattformen.

Härliga exempel lyftes i panelen som modererades av vår vd Marie Sommar och bestod av Pino Roscigno, Stadium, Elisabet Heinrich, Beijer Byggmaterial och Kaj Johansson, Kapero, och Geta och Martin, Kroon & Nordlinder.

Några spaningar som vi tar med oss:

  • Hitta samsyn i organisationen och få med alla på tåget att arbeta mot samma mål. Det gör det enklare att fatta beslut och hitta vägledning i kommunikationen.
  • Det händer mycket inom AI och contentskapande, men det gäller att använda verktygen på rätt sätt för att effektivisera men samtidigt behålla hög kvalitet. Fokusera på kvalitet över kvantitet.
  • Bli bästa kompis med CFO:n. Varumärkesbyggande är långsiktigt och det är viktigt att hela ledningsgruppen är med på vikten av ett starkt varumärke.
  • Ta reda på hur mycket varumärkestrafik ni har och hur mycket ert varumärke står för försäljningen. Visa detta i ledningsgruppen så kommer ni få en mer grundad diskussion i ledningen kring varumärkesfrågor.

Roligt att träffa så många medlemmar på plats och det är alltid kul att se så många dröja kvar för frågor och bubblande eftersnack även efter eventet avslutades. Tack för ett fint samarbete med United Spaces och Malin Midhed kring vårt gemensamma koncept Marketing Afternoons.

Vi ses snart igen!