Styrelse 2023
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Föreningen

”Genom AI kan vi samla in snabbare data och har potential att optimera våra kampanjer”

Vi är mycket glada att kunna presentera vår nya styrelseledamot Jenny Berggren, som valdes in vid föreningens valmöte i förra veckan! Här får vi lite bättre koll på vårt nytillskott, hennes bakgrund, och vad hon har för tankar om utvecklingen inom marknad & kommunikation.

Jenny Berggren

Vad kan du berätta om dig & din bakgrund?

Jag har lång erfarenhet från att leda och bygga upp marknadsavdelningar på globala underhållningsföretag och arbetar idag som VP Marketing för Warner Bros Discovery med nordiskt ansvar för våra TV-kanaler, innan det var jag på Disney och har även erfarenhet från spelbranschen. På fritiden gillar jag att resa, vara på landet och att träna gymnastik.

Mest spännande utveckling inom marcom just nu?

Jag tror på integrerad marknadsföring kopplad med AI, det kommer hjälpa till att skapa mer relevanta och effektiva marknadsföringskampanjer. Genom AI kan vi samla in snabbare data och har potential att optimera våra kampanjer samtidigt som vi kommer att kunna skapa och leverera marknadsföringsmaterial på ett enklare sätt.

Har du några hjärtefrågor, eller särskilda saker du tror du kommer kunna bidra med som ny i styrelsen?

Att skapa engagerande och interaktiva marknadsföringsupplevelser i både traditionella och digitala kanaler som förstärker och bygger ett varumärke. Jag ser alltid nya möjligheter och att hitta nya sätt att förbättra samarbete och kommunikation, det är nyckeln till att uppnå stora saker. När människor arbetar tillsammans kan de dela sina kunskaper och erfarenheter, komma på nya idéer och lösa problem på ett mer effektivt sätt. Jag ser väldigt mycket fram emot att få ansluta till Marknadsföreningens styrelse.

Vilken utveckling inom marknad & kommunikation skulle du vilja se de närmsta två åren?

Företag bör ständigt förbättra och integrera sina marknadsföringsprocesser för att göra samarbetet mer effektivt och hållbart. Att jobba mer datadrivet, automatisera uppgifter som går att automatiseras för att skapa en bättre arbetsbalans och miljö på marknadsavdelningen. Det är viktigt att våga testa, mäta och analysera, så att marknadsförare kan se vad som fungerar och vad som behöver förbättras.