Katarina Hjertstedt
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Kurser

”Film är stort och växer fortfarande och med en mobilkamera kommer du långt”

–Möt Katarina Hjertstedt, tidigare deltagare av ”Filma med mobilen”

Katarina Hjertstedt på Symbrio är en av våra medlemmar som gått kursen Filma med mobilen. Sedan dess har vi inte kunnat missa hennes roliga och peppande inlägg om video på LinkedIn. Så vi passade på att följa upp hur det har gått sedan kursen och vad hon har för planer för sitt fortsatta filmande.

Du är en av de tidigare deltagarna vid vår kurs ”Filma med mobilen”. Vad tycker du att du fick ut av kursen?

–Jag fick lära mig många grundläggande saker som hur man håller i mobilen, vilka appar man kan använda, hur man ska tänka när det gäller miljön, ljuset och placering av intervjuobjekt, tips på gratismusik. Även flera tips på hur man kan bygga upp en story.

Det blir ett slags 3D-känsla i klippen och jag anar att jag kommer att få till väldigt spännande klipp ju mer jag övar.

Har du kommit igång med eget filmande sedan dess? Hur har det gått? Berätta!

–Ja, jag har testat alla apparna som läraren gick igenom. Jag har provat att spela in djur på promenad, naturen i fjällen, kontoret där jag jobbar, störtregnet i sommar, byggnader, möhippa och bröllop. Det har varit betydligt svårare än jag trodde. Ibland har jag spelat in med ett litet handstativ som jag har skruvat fast på mobilen. Det kändes faktiskt väldigt stabilt och bra. Den kommer man långt med om man inte vill investera i en Gimbal.

Sen har jag även investerat i en Gimbal (som läraren hade med sig, hade aldrig sett en sån förr så jag är så glad att jag blev tipsad om den). Med den har jag lärt mig att det går att få till riktigt bra klipp men det krävs mycket övning, i alla fall för mig. Det blir ett slags 3D-känsla i klippen och jag anar att jag kommer att få till väldigt spännande klipp ju mer jag övar.

Har er marknadsföringsstrategi eller hur ni arbetar med t ex content marketing på Symbrio påverkats?

–Ja, det har den. Jag gick ju även kursen hos Maria Westman om Content Marketing så jag har börjat skriva på en plan som bland annat ska tala om vad vi ska publicera, när och vilka kanaler vi ska använda. Film kommer ta stor plats och målet är att kunna publicera en kortare film flera ggr i veckan på Instagram, kanske en gång i veckan på LinkedIn och jag vill helst bara filma med mobilen. En av apparna, KineMaster, gillar jag mest och det går relativt fort att klippa ihop något i den.

Har du ett mål med ditt eget filmande, eller vad kan du berätta om dina ambitioner för egen videoproduktion? Vad är nästa steg?

–Privat är mitt mål att bli ännu bättre på att filma med mobilen och att göra små musikvideor då jag lever med en kompositör. Jag skriver på en bok om marknadsföring för kvinnor 40+ som inte kan så mycket om marknadsföring och jag vill hjälpa denna grupp att klara sig så mycket som möjligt själva då de förmodligen har en liten marknadsbudget.

Film är stort och växer fortfarande och med en mobilkamera kommer du långt. Mitt mål är att hjälpa dessa kvinnor med vägledning på hur de kan göra. Det är därför jag testar så mycket. Yrkesmässigt är mitt mål att få till riktigt bra företagsfilmer som ska gå relativt fort att få till så att vi kan publicera i den omfattning jag vill.

___________

Mer information om kurserna i artikeln:

Filma med mobilen, 27 sept & 4 okt

Content Marketing, 9 & 12 okt