100-årsjubileum
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Föreningen

Nu är vi 100!

I fredags var det då dags för vårt 100-års firande för Marknadsföreningen Stockholm. Programmet började med ”100 år på 100 minuter” där vår VD Marie Sommar inledde med hur allt startade och nerslag från föreningens historia, Anders Sjöman fortsatte med en målande beskrivning av pionjären Sofia Gumaelius som startade första annonsbyrån i Sverige och sedan olika roliga klipp från reklamhistorien. Mycket igenkänning där. Gustav Martner tog därefter vid med sin ”Den sista digitaliseringsföreläsningen på jorden”, där marknadsföring idag pendlar mellan känslor och algoritmer. Efter några power mingel-minuter klev Karin Adelsköld upp och rev av 100 år kring sociala medier – allt ifrån Carl Bildt som mailpionjär till hur telefon väckte känslor när den kom, och den senaste tekniken från Paris. Tusen tack för en fin insats där ni alla gjorde er personliga tolkning av temat.

Den senaste tiden har vi dykt i historien; digitaliserat filmer, bilder, gjort intervjuer och plöjt gamla texter – och på så vis lärt känna föreningen på ett djupare plan. Hur vi varit aktuella i varje tid och skapat gemenskap i ett starkt nätverk. Allt för det ständiga lärandet och där massor av engagemang genom tiderna har skapat kittet och motorn framåt.

I samband med första skålen (vid klockslaget då föreningen konstituerades på hotell Regina), sjöng vår hedersordförande och jubilerande 60 år som medlem, Birger Söderqvist, en egenskriven sång och vårt glammiga Gatsby-mingel tog sedan vid. Bubblor och tårta som sig bör, DJ-beat och härlig stämning!

Tusen tack till alla ni som delade denna speciella kväll och fina hälsningar från vänner när och fjärran! Tusen tack till Bryggarsalen för fin historisk inramning, Ulrika Sundqvist för planering och piffig dekoration. Det är något speciellt med nätverk som funnit så länge och nu öser vi på framåt.

Foto: Per Almegård