MarLaw
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Marknadsrätt

Google Analytics, GDPR, Meta-domen… var står vi idag och vart är vi på väg?

– Färska tips från vår juridiska partner

Daniel Tornberg och Alexander Jute är advokater på Marknadsföreningens samarbetspartner Advokatfirman MarLaw, som erbjuder juridiskt stöd till våra medlemmar. Här svarar Alexander på 3 frågor om nuläget och om vad man får med sig från webbinariet den 31 augusti. Missa inte att anmäla dig till webbinariet här.

MarLaw

Nu i sommar har det hänt en hel del på privacy-området, med omskrivna miljardböter i ”Meta-domen” samt nya tillsynsbeslut kring profilering & Google Analytics. Det har säkert en del att göra med att det är högt tryck på vårt kommande webbinarium ”AI, GDPR och Meta – Navigera rätt i den digitala utvecklingen för marknadsföring & juridik”.

Den 31 augusti bjuder Daniel Tornberg & Alexander Jute från Advokatfirman MarLaw på en värdefull juridisk update inkl. frågestund under ett live webinar. Vi passade på att ställa 3 frågor till Alexander:

  1. Google Analytics 4 – vad händer?
    – Från legalt håll händer mycket just nu – vi har fått beslut om Google Analytics tidigare versioner från tillsynsmyndigheter runt om i Europa men även vägledningar som tar sikte på Google Analytics 4. Nu i somras kom även ett nytt beslut om adekvat skyddsnivå för USA vilket ger andra möjligheter till överföring av data dit. Men man kommer fortfarande behöva utvärdera vilka verktyg man använder och hur man tänker använda dem innan man börjar.
  2. Vilka är de vanligaste frågorna man hör av sig till er med just nu?
    – På temat med just GDPR, Google Analytics m.m. rör många frågor hur man ska gå till väga för att utvärdera verktygen, om det är möjligt att över huvud taget använda dem och vilka åtgärder man i så fall behöver vidta.
  3. Vad får man med sig från webbinariet den 31 augusti?
    – Det allra senaste på temat och även medskick om vad man behöver tänka på när man överväger att fortsätta använda befintliga verktyg men även hur man utvärderar nya.

Daniel Tornberg, Alexander Jute och Marie Sommar om medlemsförmånen "Fråga advokaten"