Elina Andersson
Marknadsföreningen Stockholm | Föreningen

”Jag tycker att det är lite roligt att saker inte alltid går som planerat och man ibland utmanas att tänka i nya banor”

Härom veckan kunde vi välkomna vår nya projektledare och medlemsansvarige, Elina Andersson, till oss på Marknadsföreningen. Hon ansluter till oss mitt under pågående uppladdning till Årets Marknadschef den 11 maj, och har verkligen inte fått någon mjukstart. Trots högt tempo och en ny arbetsmiljö har hon tagit sig an sina nya uppgifter med stor effektivitet och bravur! Det är dags att lära känna Elina lite bättre. Vi ställde henne några frågor och upptäckte en social bokslukare som hittar projekt att leda både på arbetstid och fritid. 

Vad har du för bakgrund?

– De senaste 1,5 åren har jag jobbat på Diggin Larry, en byrå med fokus på film och rörligt content. Där har jag varit kundansvarig projektledare och framförallt drivit projekt inom live, så som digitala möten och webbinarer. Innan dess har jag både frilansat för och genomfört praktik på en PR-byrå, detta gjorde jag parallellt med att jag avslutade min Masterutbildning i Marknadsföring.

Vilka är dina främsta styrkor?

– Att jag är social, älskar kundkontakt och att lära känna nya människor. Utöver det är jag strukturerad och uppskattar ordning och reda i mitt arbete, samtidigt som jag tycker att det är lite roligt att saker inte alltid går som planerat och man ibland utmanas att tänka i nya banor för att hitta lösningar.

Vad ser du mest fram emot nu på Marknadsföreningen?

– Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna alla härliga medlemmar och ta del av den gemenskap som finns i föreningen. Det ska även bli roligt att ta del av det kunskapsutbyte som sker under alla event och nätverksträffar. Årets höjdpunkt blir självklart att projektleda Årets Marknadschef!

Vilka blir dina största utmaningar?

– Det blir en rolig utmaning att bygga vidare på den historia som finns i föreningen, att förvalta det fina arvet sedan över 100 år tillbaka samtidigt som vi ska utvecklas framåt, skapa nytt och hålla oss moderna.

Vad gör du på fritiden?

För drygt ett år sedan startade jag och en vän upp Bokbubblan, ett community inom läsning av feelgood, romantik och drama. Vi hade en idé om att starta en liten bokcirkel med några vänner men har idag vuxit till ett community med över 550 medlemmar på Facebook och nästan 3000 följare sammanlagt på Tiktok och Instagram. Vi arrangerar bokcirklar, event, författarsamtal och annat roligt kopplat till läsningen.

Varmt välkommen till Marknadsföreningen Stockholm, Elina! Du som är medlem kommer förstås inom kort att få tillfälle att möta henne på alla våra olika event och aktiviteter. 

_____________
KONTAKT:
elina@mis.se
0734-028742