Styrelse 2023
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Föreningen

Möt vår nya ordförande och nya ledamöter

I fredags röstade valmötet ett rungande JA till valberedningens förslag på kommande styrelse! Så nu är det klart att det här starka och spännande gänget ansluter.

Är du nyfiken på våra rykande färska nyinvalda ledamöter & ordförande så har vi passat på att ställa ett par snabba frågor en bit ner i inlägget. 

Pino Roscigno, Commercial and Brand Director Stadium, valdes in som ny ordförande för föreningen och tar nu över rodret efter Patrik Nygren-Bonnier, Röda Korset, som efter 2 år som ordförande och nytillträdd i operativt uppdrag valt att lämna över stafettpinnen.

Ett antal nya ledamöter valdes in till styrelsen; Sophie Hedestad, CMO Netigate, Åsa Olow, Creative director & försäljningschef Schibsted, Mirja Kais, Head of Creative Agency 3 Sverige, Frida Olsson, Head of Digital Growth Global Connect samt Hanna Axelsson, senast Kommunikation- och Marknadschef Trygg-Hansa. Dessa ansluter till vårt redan uppsjungna team i form av Paula Fagerlund, chef Innovationscenter Arbetsförmedlingen, Alex Baker, grundare RetailTechX, Björn Owen Glad, Innovation Lead Chiffer samt Viktoria Nilsson, Marknadschef Vasakronan.

Efter flera mandatperioder med omval lämnar Charlotte Banning, CMO Monterro, Ted Bergström, Marknadschef Hemköp, Mikael Bergh, Marknads-och försäljningschef Postkodlotteriet, Sofia Söderqvist, CCO Meds och Marianne Wiström, CRM-projektledare Svenska Spel. Stort tack för ert värdefulla bidrag i styrelsen och engagemang till föreningen! Vi håller kontakten & ses framöver på andra aktiviteter. Vi vill också rikta ett särskilt tack till valberedningen för ert gedigna arbete; Marcus SandellBirn+Partners och Kamran Alemdar, Globalconnect.

Här kan du läsa vårt pressmeddelande med nyheten om ny ordförande & styrelse:

blog-img

Pino Roscigno ny ordförande i Marknadsföreningen Stockholm

by: mis

28-nov-22

Vi är glada att kunna hälsa våra nytillskott i styrelsen välkomna, efter valmötet i fredags. Här kan du läsa en kort presentation om samtliga samt deras respektive svar på vår inledande fråga till var och en av dem.

”Vilka är dina hjärtefrågor och vad kommer du att bidra med i styrelsen?”

Pino Roscigno, Stadium (Ordförande)

Pino Roscigno– Marknadsföring och kommunikation är essentiellt för företagande och samtidigt så finns det en tendens att vi gör det komplicerat och svåråtkomligt för många. En av mina hjärtefrågor är att tvätta bort hokus pokus. Marknadsföring är komplext men det är inte komplicerat.

Pino Roscigno, Commercial & Brand Director Stadium, del av koncernledningen, med ansvar för att kommersialisera Stadiums erbjudande och bygga varumärket på samtliga marknader. Ekonom med lång erfarenhet av marknadsföring och försäljning, företag och konsument, inom finansbranschen och nu inom sports retail. Med en passion för träning och rörelse generellt och med en övertygelse om att ett fysiskt aktivt liv bidrar till både gemenskap och en ökad livskvalitet.

Frida Olsson, Global Connect

Frida Olsson– Mina hjärtefrågor rör digitalisering och automatisering. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med insikter kring hur vi kan jobba mer data drivet för att skapa ännu bättre kundupplevelser med slutmålet att få fler att upptäcka fördelarna med att vara medlem i marknadsföreningen.

Frida Olsson, Head of Digital Growth, GlobalConnect: Jag har bred erfarenhet av marknadsföring på bolag av varierande storlek. Numera är jag specialiserad på digital marknadsföring med fokus på automatisering och personalisering för att driva ökad försäljning och kundlojalitet. Idag driver jag avdelningen Digital Growth på GlobalConnect. När jag inte är på jobbet så umgås jag med nära och kära. Jag älskar all form av mat och kompenserar det genom att lyfta en del skrot på gymmet. En annan passion är att resa. Favoritresmålet är utan tvekan Costa Rica.

Mirja Kais, 3 Sverige

Mirja Kais– Jag tror på att utveckla och lösa affärsutmaningar med innovation och kreativitet där potentialen och kraften ligger i kulturen och i utvecklingen av individer.

Mirja Kais, Head of Creative Agency, 3 Sverige: Lång erfarenhet inom kommunikation och ledarskap. Jag har under åren arbetat med många olika varumärken och marknader, jag har startat, drivit och sålt bolag. Jag ser kreativitet som en viktig ingrediens i affärsutveckling och jag tror på individens kraft för att åstadkomma förändring och effekt. Jag är väldigt förtjust i mat, yogar gärna i värme och har under alla år jag jobbat aldrig haft tråkigt.

Sophie Hedestad, Netigate

Sophie Hedestad– Jag har min bakgrund inom både sälj och marknadsföring så min passion och expertis ligger i att bygga upp en marknadsavdelning som är självsäker, motiverad, säljfokuserad och datadriven.

Sophie Hedestad, CMO Netigate: Sophie Hedestad har jobbat hela sin karriär i techbranschen och har sin expertis inom försäljning och marknadsföring. 2011 började hon arbeta på San Fransisco-baserade Meltwater och har en internationell erfarenhet av att bygga upp högpresterande sälj- och marknadsteam. Idag arbetar hon som Chief Marketing Officer på SaaS-bolaget Netigate. Hon är expertkommentator på TV4 inom digitaliseringsfrågor och sociala medier. Hon är passionerad av att bygga agila och datadrivna team. Sophie brinner för kommersiella frågor med fokus på tillväxt.

Hanna Axelsson, Trygg-Hansa

Hanna Axelsson– ”Integrerat” är både ett ledord och en hjärtefråga för mig, när kommunikation och marknad får leva i symbios med varandra blir det som bäst. Jag tror mycket på att jobba kanaloberoende, att ha ett gemensamt kommunikationskoncept att utgå ifrån i både förtjänade, köpta och egna kanaler. Det skapar förtroende och enhetlighet internt, igenkänning och effektivitet externt och en tydlighet för alla som arbetar professionellt med marknad och kommunikation. Värdeskapande kommunikation är ett annat område som jag drivs mycket av, att vi kommunikatörer kan bidra med ett samhällsvärde på olika sätt genom den kommunikation vi utvecklar och tar ut till marknaden.

Hanna Axelsson, (fd) Kommunikation- och Marknadschef Trygg-Hansa: Jag har jobbat med kommunikation i hela mitt yrkesverksamma liv, både på kund- och byråsidan. Jag startade på IBM i början av 2000-talet när IT-branschen var den hetaste sektorn som fanns för att skapa spännande PR. Vidare som kommunikationskonsult på Cohn&Wolfe (idag BCW) med uppdraget att bygga företags varumärken i förtjänade kanaler inom en rad olika branscher. De senaste nio åren har jag jobbat med kommunikation och marknadsföring på Trygg-Hansa, senast i rollen som Kommunikations- och marknadschef med ansvar för intern och extern kommunikation, varumärke, marknadsföring och hållbarhet.

Åsa Olow, Schibsted Magasin

Åsa Olow– Tror och hoppas jag kan bidra med insikter inom sälj som också är det jag brinner för. Utvecklingen inom sälj från att vara en klämcheck gladlynt person som sålde en produkt till att numera kräva betydligt mer kunskap, rådgivning och effektmätning inom många olika medieslag. Säljrollen idag är mycket mer komplex.

Åsa Olow, Creative Director & försäljningschef Schibsted Magasin: Jag har arbetat som säljare över 30 år och senaste 10 åren som säljchef. Började min säljkarriär med ett jobb hos en f.d. ordförande hos Marknadsföreningen StockholmLasse Grunberger. En fantastisk mentor och chef! Efter det rullade det på hos de stora mediehusen Aller, Hearst, LRF, Bonnier. Just nu är jag på ett av Sveriges största säljbolag där jag ansvarar för två stycken säljteam. Ett av dom är SvD och det andra är Youtube / Influencer Marketing. Mitt jobb består naturligtvis en stor del av budget, prognoser och framtidstänk. Men är en chef som lägger mycket tid på pepping, stöttning, coaching, hittar nya intäktskällor och har ett öra mot marken så jag vet vad mitt team står för för utmaningar. Stolt över att vi vunnit årets team två gånger på företaget!

_____________

Press:

Resumé https://www.resume.se/alla-nyheter/nyheter/nya-ledamoter-i-marknadsforeningen-stockholms-styrelse-han-ar-ny-ordforande/

Dagens Opinion https://dagensopinion.se/artikel/marknadsforeningen-stockholm-byter-styrelse/