Möt medlem
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Möt medlem

”Jag tror att det är viktigt att röra på sig och röra sig på okänd mark så man hela tiden utmanar sig själv och fortsätter utvecklas”

Vår vd Marie Sommar träffade härom veckan en av våra nyaste medlemmar, Andrea Lindgren, Marknadschef på Pizza Hut, för en härlig lunch och lite spaningar på vad de har på gång. Självklart passade vi på att ta pulsen på deras relativt nya Marknadschef som står inför många spännande förändringar och utmaningar, för att få höra lite mer.

Andrea Lindgren
Andrea Lindgren, Pizza Hut

Vad kan du berätta om din roll på Pizza Hut och vad har du för bakgrund?

– Jag är ny marknadschef sedan april och mitt uppdrag är att, tillsammans med mitt team, revitalisera varumärket på den svenska marknaden. Det finns en stor outnyttjad potential i vårt varumärke och pizzasegmentet, så det är en oerhört spännande och intensiv resa vi har framför oss. Jag tar med mig styrkan från en bred bakgrund inom marknadsföring och har jobbat i många olika branscher. Jag tror att det är viktigt att röra på sig och röra sig på okänd mark så man hela tiden utmanar sig själv och fortsätter utvecklas.

Privat så utbildade jag mig till konditor. Något jag valde att göra för jag älskar att baka, skapa och ville prova något nytt. Tror att det är viktigt att ha roliga och spännande utmaningar även privat för att kunna bidra med full energi i yrkeslivet.

Vi på föreningen har hört att ni har spännande saker på gång för vår marknad – vad kan du berätta om det?

– Oh JA! Vi kommer lansera en hel del nya erbjudanden och koncept för att möta behovet som finns, hos både befintliga fans och de som ännu inte hittat till oss. Kännedom är en viktig parameter för nästkommande år, vilket innebär satsningar på synlighet i både traditionella kanaler och även på oväntade platser i olika sammanhang. Vi för just nu dialoger med olika typer av samarbetspartners och längtar tills vi får börja rulla ut det vi nu sitter och jobbar med!

Det vi gjort hittills är att vi hade en bevisat lyckad sommarkampanj där vi lyfte våra tunna pizzor och nådde en dubblerad försäljning. I dagsläget har vi en pågående kampanj i samarbete med Arvid Nordquist där vi lagt till ett gäng heta rätter kryddade med Tabasco® på menyn. Det har tagits emot väl och vi ser redan ett par rätter som antagligen kommer förtjäna sin plats även framåt i menyn.

lunch
Andrea Lindgren och Marie Sommar

Mest spännande utveckling just nu?

– Hur många stora varumärken som behöver ställa om och börja hitta lösningar med en lägre budget och fortfarande slå igenom bruset, påvisa effekt OCH bygga varumärke i stora omvärldsutmaningar. Jag hoppas och tror att detta innebär att man kommer få upp ögonen även för mindre varumärken/aktörer som gör smarta saker med befintliga resurser, och ser fram emot alla spännande collabs som kommer att skapas kommande år.

Vad ser du mest fram emot?

– Att få driva igenom den här förändringsresan som ligger framför oss, både externt och internt. Att balansera det strategiska varumärkesarbetet parallellt med det taktiska. Ingen dag är den andra lik och det har varit en oerhört intensiv start med många bränder som ska släckas samtidigt som vi ska sätta riktningen framåt och tänka långsiktigt. Allt detta är ju möjligt tack vare den energin och glädjen som genomsyrar hela bolaget ända ut till styrelsen och våra externa samarbetspartners. Vi är alla sjukt taggade för det som komma skall!

Inhouse eller byrå?

– Jag tror att det är viktigare än någonsin att rigga en stark kombination. En dedikerad inhouse-byrå som lever brand’et varje minut och kan vara oerhört snabba. Men också det externa perspektivet med erfarenhet och specialistkompetens som byråpartners kan tillföra utifrån, så att vi som företag och varumärke inte blir för insnöade i vårt tänk. Allt beror på var företaget och varumärket befinner sig, och med en optimerad mix byggs förutsättningar för både ett starkt team och flexibilitet. Med en bra grund går det sedan att öka/minska olika områden beroende på behov som förändras över tid, utan att tappa fart och målfokus.

Varför är Pizza Hut medlemmar i Marknadsföreningen?

– Genom MIS får vi ta del av datadriven information, spaningar och rådgivning men också inspirerande föreläsningar och möjligheten att kontinuerligt bredda vårt nätverk.

Ta del av våra utskick! Här kan du anmäla dig för våra utskick med info, inspiration och ett och annat erbjudande inom ramen för vår verksamhet. Prenumerera här