mikael bergh
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Föreningen

”Ställer krav på att mäta och att våga välja bort”

– Vi möter styrelsens nya ledamot Mikael Bergh

Härom veckan kunde vi presentera våra två nya styrelseledamöter, tillsammans med vår nya Ordförande. I förra veckan fick vi möte den ena av de nya ledamötena, och denna vecka är det dags att få lite bättre koll på Mikael Bergh, marknads- och försäljningschef på Novamedia (Postkodlotteriet). Vilken roll kommer Mikael ha i styrelsen, har han några särskilda hjärtefrågor och vilka är hans boktips inför julen?

Välkommen som ledamot i styrelsen! Vad ser du mest fram emot?

– Att sätta in mig i föreningens frågor och medlemmarnas behov och utifrån det bidra med nya perspektiv och idéer.

Vad tror du själv att du i första hand kommer att bidra mest med?

– Jag brinner för och har god erfarenhet av prenumeration, digital försäljning och innovation, så det är områden som jag hoppas kunna bidra inom. Under åren har jag, utifrån befintliga kunder, utvecklat flera nya produkter. Bland annat ett lotteri, betalvägg, digitala utbildningar och e-handel.

Vilken utveckling inom området marknadsföring/kommunikation skulle du helst se de närmsta två åren?

– Det digitala är viktigt och kommer bara att bli viktigare. Det finns fler och fler kanaler, annonslösningar och plattformar, så det ställer krav på att mäta och att våga välja bort. Det måste vi marknadsförare bli bättre på. Sedan vill jag verkligen se att personifiering av marknadsföring fortsätter att utvecklas.

Har du haft någon riktig ”wow moment” under den senaste tiden?

– Jag började mitt nya jobb som marknads- och försäljningschef på Postkodlotteriet för ett år sedan och jag har haft många ögonblick av wow under detta år. Det är fantastiskt att se glädjen bland våra kunder som vinner tillsammans med sina grannar på lotteriet samt vilken nytta överskottet från Postkodlotteriet gör för de ideella organisationerna. Organisationer som gör världen bättre för människor, djur och natur. En wowkänsla jag därför har så gott som dagligen är att jag nu jobbar med att bidra till att göra skillnad på riktigt.

Senast lästa bok, eller annat boktips inför julhelgerna?

– Jag har alltid tyckt om och varit intresserad av historia. Jag har nyligen läst boken 1794 som både är spännande och intressant ur ett historiskt perspektiv. Den kan jag verkligen rekommendera!