Agneta Berg
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Möt medlem

”Mässor i vår bransch fortfarande en viktig mötesplats för att knyta nya kontakter och visa upp produktnyheter”

Agneta Berg, Marketing Communications Manager på Megger Sweden, är ännu en av våra medlemmar som har kommit igång med att göra eget videomaterial tack vare vår toppbetygsatta kurs Filma med mobilen. Att kunna göra egna snygga, proffsiga filmer har man nytta av inom såväl B2C som B2B, och i Agnetas fall gäller det senare. Vi ville förstås veta mer om hur Agnetas filmande gått och om hur hon planerar att använda det i arbetet.

Vad kan du berätta om Megger Sweden?

–Vi är ett globalt företag som tillverkar och utvecklar elektriska mätinstrument och diagnostiklösningar för kunder inom elkraftbranschen, industrisektorn och elinstallation. Våra produkter ger våra kunder beslutsunderlag för att minska risken för att ett fel uppstår i deras anläggningar, t.ex. att så få hushåll som möjligt inte förlorar tillgången på el.

Vad är på gång hos er i år?

–Just nu arbetar jag med vårt mässdeltagande inför ELFACK som är i början av maj. Det är den största aktiviteten i år och för oss. Faktum är att mässor i vår bransch fortfarande är en viktig mötesplats för att knyta nya kontakter och visa upp produktnyheter. I år kommer vi ha flera ”hands-on” stationer i montern där underhållsingenjörer får tillfälle att prova våra utrustningar på riktigt mot bl.a. reläskydd. För att skapa en ”snackis” i montern kommer vi visa ett hologram över våra olika applikationsområden. Det gör vi tillsammans med filmbolaget MBP som grafiskt designar hologrammet.

Din största utmaning  just nu?

–Under förra året implementerade vi ett nytt CRM-system på försäljningsavdelningen och nu i mars har marknadsavdelningen fått ett MA-system. Det har varit en lång process att få allt på plats och en hel del frustration över att få systemen att fungera som det är tänkt. Nu kommer den största utmaningen bli att knyta ihop marknads- och säljaktiviteterna på ett bra sätt.

Du gick nyligen vår nya kurs Filma med mobilen. Vilka är dina intryck av kursen?

–Det var mycket givande att gå kursen. Den hölls på en bra kunskapsnivå och jag upplevde att alla kunde hänga med oavsett vilken erfarenhet vi hade från början. Vi fick mycket bra tips under kursen både när det gällde teknik och kameravinklar, men även på vilka appar vi skulle använda vid filmning och klippning.

Har du kommit igång med filmandet? Berätta!

–Jag har under flera år arbetat med att köpa in videoproduktion till företagets produktfilmer. Det var därför extra spännande att själv få ställa sig bakom mobilkameran. Jag gjorde en kort instruktionsvideo på 30 sekunder direkt efter kursen, som jag la ut på vår Facebooksida. Det blev dock ingen viral succé, men en milstolpe – att jag själv snabbt kan producera och lägga ut material som våra kunder uppskattar.

Vi håller redan på att skriva manus till nästa film – en intervju där två ingenjörer samtalar om sina expertområden. Vi kommer använda två mobilkameror och ljudinspelning vid det tillfället, så det ska bli spännande att se hur vi kommer landa det hela. Vi planerar att lansera videon i april.

Varför är du medlem i Marknadsföreningen?

–Jag uppskattar verkligen Marknadsföreningens förmåga att alltid ta upp aktuella ämnen. I mitt yrke förväntas man kunna och veta ”allt” om det senaste inom marknadsföring. Tack vare att jag deltar lunchseminarium och nätverksträffar så tycker jag att jag har bra kunskap med att veta lite mer än de flesta om det senaste. Det är också roligt och givande att träffa likasinnade människor och få tillfälle att nätverka.