Almedalen
Marknadsföreningen Stockholm | Almedalen, Årets Marknadschef, Blogginlägg

Möt en av våra partners till ”Årets Marknadschef” – Nowa Kommunikation

Anders TollmarNowa är en oberoende kommunikationsbyrå som arbetar gränsöverskridande med kommunikation i alla dess former för offentlig och privat sektor. Vi känner dem också som en av Almedalsveckans mest erfarna arrangörer med flera trädgårdar, lokaler och arenor i centrala Visby. Här passade vi på att intervjua Anders Tollmar, affärsområdeschef ”Almedalen” och seniorkonsult.

Nu är det bara 5 månader kvar till Almedalsveckan; hur skulle du beskriva fenomenet för någon som inte varit där?

–Politikerveckan i Almedalen är en ganska pigg 50-åring. Det som slår förstagångsbesökare är den enorma mängden människor och aktiviteter, men också att stämningen är speciell, inkluderande och mångfacetterad. Det är verkligen en mötesplats för alla intressen och individer med goda chanser att nätverka, få kunskap och inspiration. Med samtal om i stort sett alla samhällsutmaningar, ofta i lite mer spännande konstellationer än annars och i format som är dynamiska och mer fartfyllda och öppenhjärtliga.

Vårt bästa tips är att våga vara sig själv och att hitta hjärtat och nerven i den fråga den egna närvaron handlar om. Och att våga sticka ut, väcka nyfikenhet och skapa engagerande diskussioner.

 

Det är lite högre i tak än i den allmänna debatten under andra tider på året, många tar ut svängarna lite extra i Almedalen. Fenomenet är faktiskt svårt att levandegöra så mitt svar är helt enkelt: Besök Visby i sommar så guidar vi er på plats!

”Den avskalade sanningen”; måste det kosta skjortan att delta i Almedalen och är det värt pengarna?

–Svaret är att det INTE måste vara jättedyrt att genomföra aktiviteter i Almedalen. Vi erbjuder alternativ i helt olika prisklass och den enklaste formen för att delta är att bara vara på plats och möta andra besökare och påverka dessa direkt. Många organisationer med väldigt begränsade resurser är på plats varje år för att markera sin närvaro, företräda sina intressen i olika aktiviteter, vara informativa om sin verksamhet och sprida sina budskap.

Värdet är ofta svårt att bedöma, men en stadig ökning av antalet programpunkter och besökare talar sitt eget tydliga språk tycker jag. Det är värdeskapande att vara med under Almedalsveckan! Och många tycker att det är värt pengarna.

Med 4 311 seminarier & 45 000 besökare förra året under Almedalsveckan, vilka är era bästa tips för att nå ut i bruset?

–Vårt bästa tips är att våga vara sig själv och att hitta hjärtat och nerven i den fråga den egna närvaron handlar om. Och att våga sticka ut, väcka nyfikenhet och skapa engagerande diskussioner. Det finns många möjligheter att öka sitt genomslag i Almedalen. Att verkligen vara aktiv i egna nätverk och tidigt väcka intresse för sin närvaro har blivit allt viktigare, ett personligt engagemang och specifikt ”erbjudande” är utslagsgivande för att skapa attraktiva evenemang som lockar besökare.

Ni är partner till Marknadsföreningens event Årets Marknadschef, på Fotografiska 6 feb. Vad ser ni mest fram emot?

–Att få ta del av det spännande programmet och få träffa de nominerade och gratulera vinnarna förstås. Och att få möta alla som är nyfikna på Almedalen och berätta mer om våra erfarenheter och möjligheter att vara ett stöd för den som vill prova på att vara aktiv i Almedalen.

Ni kommer också ha en speciell tävling i er monter på Fotografiska, berätta mer!

–Vi erbjuder alla deltagare en möjlighet att beskriva vad de vill kommunicera och vilka de vill påverka under Almedalsveckan i sommar. Det är en bra början på en lyckad satsning och det mest spännande förslaget hjälper vi att förverkliga en aktivitet i någon av våra arenor i Visby!