Ted Bergström
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Möt medlem

”Allt för många sätter likhetstecken mellan marknadsföring och reklam”

–Möt medlem och styrelseledamot Ted Bergström

Ny i styrelsen för i år hittar vi Ted Bergström, Marknadschef på Hemköp, vilka även har ett företagsmedlemskap i föreningen. Lite kuriosa är att Ted faktiskt var marknadschef för Hemtex när de var nominerade till vår egen utmärkelse Årets Varumärkesresa förra året. Nu inför Årets Marknadschef 2018 den 6 februari passade vi på att fråga Ted lite om hans nya roll i styrelsen och arbete på Hemköp.

Du är ny i styrelsen för Marknadsföreningen. Vad var det som lockade dig dit?

–Marknadsföreningen har länge varit en betydelsefull organisation för att utbilda och skapa nätverk för marknadsförare att mötas. Och i om med att marknadsföringen just nu, liksom många branscher gör, förändras snabbt i och med digitaliseringen anser jag att föreningen fyller en viktig roll för dess medlemmar. Det vill jag helt enkelt vara med och bidra till.

Vad tycker du att du främst kan bidra med i ditt styrelsearbete?

–Min drivkraft har alltid varit att förstärka affären genom marknadsföring, så kopplingen till affär och lönsamhet är viktigt för mig.

Sedan har jag erfarenhet inom många olika områden inom marknadsföring, både som konsult och från ledande befattningar inom detaljhandeln. Jag tror därför att min breda kompetens kommer till nytta i flera sammanhang.

Har du någon särskild hjärtefråga eller område du vurmar lite extra för?

–Att marknadsföring omfattar alla de aktiviteter som vidtas i syfte att skapa ett värde för kunder. Allt för många sätter tyvärr ett likhetstecken mellan marknadsföring och reklam.

Det och hur digitaliseringen påverkar branschen framöver.

Du är även relativt ny i din roll på Hemköp. Vad har du för planer där?

–Vi ska göra en varumärkesresa och lyfta Hemköp till en ny nivå. Det innefattar som sagt allt som kan skapa ett värde för kunderna. Hemköp är matbutiken som drivs av matälskare för matälskare.

Mest spännande just nu?

–Hur konsumenternas och företagens syn på hållbarhet kommer att påverka utvecklingen kommande år.