Hanna Markusson
Marknadsföreningen Sverige | Blogginlägg, Föreningen, Övrigt

Välkommen till oss Hanna Markusson!

Möt vår nya praktikant Hanna Markusson! Om du varit med på något av våra event i Stockholm eller Göteborg de senaste veckorna har du kanske redan träffat henne – Hanna har nämligen fått en riktig rivstart hos oss och har redan hunnit besöka ett antal event & kurser på båda sidor av landet. I Hanna hittar vi en f. d. fotbollsspelande, djurimiterande estet med en bakgrund som målare. Idag studerar hon på IHM med målet att stärka och bredda sin kompetens inom business. 

Hanna Markusson

Vem är Hanna?

– Jag är en glad livsnjutare från Skaraborg som står stadigt med båda fötterna på planeten. De som känner mig beskriver mig som “en rolig prick som gillar högt i tak”. Min främsta egenskap är att jag älskar att lyssna.

Berätta om dina studier på IHM?

– Jag började studera International Account Manager på IHM Business School i januari i år. Utbildningen innehåller bland annat kurserna affärsmannaskap, digital & social selling, affärsjuridik, projektledning & key account management. Jag bestämde mig för att stärka och bredda min kompetens inom business och utforska branschens olika delar.

Vad var det som fick dig att söka dig till Marknadsföreningen för din praktik?

– Utbildningen på IHM innehåller mycket marknadsföring och hur man kan nå ut till sin publik, vilket har väckt en otrolig nyfikenhet.

Jag fick tipset av en av mina lärare Ulrica att söka mig hit och sedan skapade jag min egen bild av MiS. Bilden jag fick innan jag började är densamma som nu en vecka in i perioden – positiv, varm och kul! Marie, Elina och Per är otroligt välkomnande och jag har till och med fått följa med på olika event, kurser och föreläsningar innan praktiken har börjat.

Vad, om något, tar du med dig från din bakgrund inom målning, färg och form, till din nya inriktning på marknad & sälj?

– Jag startade min karriär som målare 2014 eftersom jag alltid tyckt om att skapa och se skillnad, även laborera och trolla med olika inredningskonstellationer. Intresset kommer alltid att leva kvar och jag vet att det kommer göra nytta i form av mitt öga för detaljer och möjligheter inom det kreativa och att bland annat skapa intressant och fångande content inom marknadsföring.

Jag gick sedan över till B2B-försäljning på Colorama Billinge Färg i Skövde där jag istället jobbade med färgsättningar, inredningsrådgivning och att knyta kontakter med företagen i Skaraborg. Jag drev också företagets Instagram så redan där föddes egentligen intresset för marknadsföring/SoMe.

Har du någon dold talang?

– Jag är en fena på att imitera både människor och djur, förstås med glimten i ögat.

Vilka är dina intryck från din första vecka med oss?

– Jag har upplevt första veckan som riktigt spännande och fartfylld. På bara en vecka har jag fått varit med om så mycket och lärt mig mer än jag kunde ha drömt om. Marknadsföreningen visar en sådan transparens och är genuina i sitt sätt att arbeta. Jag känner mig involverad och redan som en i teamet! Kunde faktiskt inte fått en bättre start!