Styrelsen 2023
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Fördjupning och tips, Övrigt

Böcker, poddar, radio, Youtube!

– Styrelsen tipsar om vad de läser/tittar på/lyssnar på i sommar

Sommar, sol (och regn) och långa, lata dagar? Vi har frågat våra styrelsemedlemmar om deras bästa tips för hängmattan, strandstolen eller cykeln i sommar.

Pino Roscigno:
Jag cyklar extra mycket under sommaren nu när man kan starta tidigt i morgonsol. Då är det perfekt med en ljudbok eller en bra podd. För tillfället har jag snöat in rejält på en podd med Erik Niva och Håkan Andreasson, den heter ”When We Where Kings” och handlar om olika fotbollsöden skildrade ur ett samhällsperspektiv på ett unikt och underhållande sätt. Galet bra.

Hanna Axelsson:
Jag brukar försöka hinna med att lyssna på så många sommarpratare som möjligt, och gärna få hela familjen att lyssna på några stycken tillsammans. Bland årets sommarpratare ser jag extra mycket fram emot att lyssna på Annie Lööf, PM Nilsson och Bert Sundström. Jag tänker att familjefavoriten i år blir nog Hooja & Mårdis. Det är också lyxigt om man är hemma på semestern att hinna med att läsa dagstidningar lite mer noggrant än vad man hinner med i vardagen. Sommar är också att titta på gamla avsnitt av ”Morden i Midsummer”, alldeles lagom läskigt för en småregnig sommarkväll.

Björn Owen Glad:
I sommar ska jag läsa Björn Rietz andra roman, ”En perfekt mardröm”. Björn är inte bara en legendarisk copywriter utan också en av få som gjort verklighet av sina författardrömmar.

Viktoria Nilsson:
Det här lyssnar jag på i sommar: något som inte alls har med marknadsföring att göra, utan något som bara för tankarna till något helt annat: Eleonore Holmgrens två ljudböcker om Britta.
Bok 1: ”Den sista sommaren”
Bok 2: ”Brittas arv”
Det är en varm och underhållande roman om ett slumpartat möte, en oväntad vänskap och en oförglömlig sommar. En feelgood helt enkelt.

Mirja Kais:
Inte en sommar utan sommar i P1  Och sen ska jag leta fram mina gamla Stephen King-böcker och läsa igen, bland annat ”The Shining”. Och så DN’s sommardeckare och såklart P4 Västernorrland när jag åker till stugan.

Paula Fagerlund:
Mitt hetaste tips är att kolla på https://www.youtube.com/watch?v=L_Guz73e6fw
Otroligt intressant om Open AI`s syn på GPT-4.

Alex Baker:
Här kommer lite tips för podcast, YouTube och böcker.
Podcast: HBR IdeaCast, Brand Wars, AI-podden
YouTube:  Lex Friedman, Tom Bilyeu, Diary of a CEO, MagnatesMedia, ColdFusion, Jay Shetty, Jordan B Petersen, GaryVee och Big Think
Böcker: Tänka snabbt långsamt, The Lean Startup, Breaking the habit of being yourself, 5 am club, Munken som sålde sin ferrari, The Unfair advantage
Drama: WeCrashed (WeWork-dramatisering) SuperPumped (Uber-dramatisering) Succession och Billions

Marie Sommar:
Jag har laddat upp med ett gäng deckare och den riktiga sommarkänslan infinner sig inte utan ”Sommar i P1” i lurarna. Jag kan också tipsa om podden ”Konsten att lyssna” med Annika Telleus, som utforskar kraften i lyssnade från olika perspektiv. Både tänkvärt och inspirerande.

Sedan ser jag fram emot att sätta tänderna i ”Principles of intrapreneurial capital”
av Albert Bengtson, Birgitte Stjärne och Roland Williams. Jag hade nyligen förmånen att vara en del av ett spännande panelsamtal om AI, ny teknik och att driva förändring i organisationer, där även Albert och Roland var med. Nu ska jag fördjupa mig i ramverket från boken och hur man kan släppa loss kraften i intraprenörskap.