KiMM
Marknadsföreningen Stockholm | Årets Marknadschef, Blogginlägg, KiMM

”Marknadsföringen är mer avgörande för framgången än någonsin tidigare”

– Vi möter Marie Thorslund från vår partner KiMM!

KIMM är inte bara vår partner för rådgivning inom rekrytering och karriär för våra medlemmar, utan även en av våra partners för Årets Marknadschef 2023. I den här artikeln får vi möta KIMMs affärsområdeschef Marie Thorslund och höra hennes tankar om årets tema ”Marketing Revival – Time to Shine”. Marie, som även är med i juryn i år, reflekterar också över årets bidrag till kategorin Årets Marknadschef och berättar lite om den spännande nya tjänst de lanserat; Vilka är de hetaste frågorna just nu för de inhouse- och marknadschefer de hjälper med rådgivning?

Marie Thorslund
Marie Thorslund, Affärsområdeschef, KIMM

Ni lanserade nyligen en tjänst inom rådgivning/coaching/organisation för inhouse- och marknadschefer. Vad har den fått för mottagande och vilka är de vanligaste utmaningar man hör av sig till er och vill ha hjälp med?

– Vi har fått många fina reaktioner och mycket uppskattning för vår nya tjänst KiMM Inhouse. I tuffare tider som dessa kan det vara värt att ha extra support och ett neutralt bollplank att luta sig mot. Utmaningarna och frågorna har varierat, t ex hur man bygger ett hållbart team med rätt kompetenser, och vad kostnaden blir vid extern hjälp jämfört med att bygga ett internt marknadsteam.

Vi har också diskuterat fördelarna med att ha marknadsföringsfunktionen inhouse eller outhouse, och hur man kan maximera marknadsföringsinsatserna. Vi har även pratat om för- och nackdelar med att centralisera eller decentralisera marknadsföringsfunktionen. Förutom dessa frågor har vi också diskuterat olika utmaningar och frågor inom ledarskap.

Det är tuffare tider nu och årets tema uppmuntrar verkligen marknadsförare att ta tillbaka scenen och visa upp all den expertis och kreativitet som krävs för att lyckas i dagens digitala värld

Som partner till Årets Marknadschef 2023, vilka är dina egna reflektioner över årets tema?

– Vem kan inte bli inspirerad av årets tema ”Marketing Revival – Time to Shine”? Branschen har genomgått en omfattande förändring de senaste åren, med nya teknologier och plattformar som har förändrat hur företag interagerar med sina kunder. Det är tuffare tider nu och årets tema uppmuntrar verkligen marknadsförare att ta tillbaka scenen och visa upp all den expertis och kreativitet som krävs för att lyckas i dagens digitala värld. Marknadsföringen är mer avgörande för framgången än någonsin tidigare. Att få vara partner till ett så prestigefyllt event&initiativ är verkligen en ära för mig personligen.

Jag ser fram emot att se finalisternas arbete och att få möjlighet att lyfta fram marknadsförare som verkligen gör skillnad!

Viljan att plocka fram det genuina och äkta i sitt varumärke och genom det bli sann mot organisationen och relevant mot sin målgrupp är något som jag tycker är återkommande i många av årets bidrag.

Du är också med i juryn för kategorin Årets Marknadschef, där vi i år har slagit rekord i antal nomineringar. Vad kan du berätta om juryarbetet och årets bidrag?

– Det är en stor ära att få vara en del av juryarbetet, och jag är så imponerad över alla nomineringar och vilken verklig skillnad marknadsföringen och kommunikationen gjort, men också hur många av de nominerade som har kämpat för att hålla organisationen samman i ovissa och osäkra tider.

Det är tydligt att det krävs mycket mod och engagemang för att navigera genom tuffa omständigheter och att dessa ledare verkligen har visat vad de går för. Det är imponerande att se hur deras ansträngningar har bidragit till att inte bara bygga starkare varumärken utan även starkare och mer motståndskraftiga organisationer. Viljan att plocka fram det genuina och äkta i sitt varumärke och genom det bli sann mot organisationen och relevant mot sin målgrupp är något som jag tycker är återkommande i många av årets bidrag.

Vad ser du mest fram emot den 11 maj?

– Jag ser framför allt fram emot att möta alla dessa fantastiska människor som har blivit nominerade! Att få ny inspiration, fylla på med ny kunskap och att träffa kollegor från branschen! Kort och gott, jag är så pepp inför den 11 maj!

____________
BILJETTER & ALL INFO OM ÅRETS MARKNADSCHEF 2023 >>

Ta del av våra utskick! Här kan du anmäla dig för våra utskick med info, inspiration och ett och annat erbjudande inom ramen för vår verksamhet. Prenumerera här