Anssi Rantanen
Marknadsföreningen Stockholm | Fördjupning och tips, Referat

”The greatest enemy of learning is knowing”

-John Maxwell

Vi har haft en riktigt inspirerande morgon tillsammans med Anssi Rantanen, som gästade oss för en fullmatad dragning över en frukost i Swing by Golfbarens härliga lokaler. Att få börja dagen med ett exklusivt möte med en sann expert och inspiratör som Anssi med ett gäng morgonpigga medlemmar gav verkligen en riktig boost i morgonsolen!

Growth Mindset, nyfikenhet och lärande är nyckeln till framgång inom företagande och marknadsföring, särskilt i dagens snabbt föränderliga arbetsmiljö. Men hur prioriterar vi lärande och innovation i våra hektiska scheman?

En metod är skapa en proaktiv kalender med avsatt tid för lärande och förbättring, menar Anssi. Han presenterade också flera bra verktyg och strategier för lärande och utveckling, bland annat övningen ”Stop, Start, Continue” för att öka den psykologiska tryggheten i teamet och lyfta allas tankar och förslag på utveckling. Det kan vara så enkelt som att teamet samlas en gång i månaden eller kvartalet där alla får nämna en sak som de vill sluta, börja och fortsätta med.

Vi fick även med oss konkreta tips på hur vi kan använda AI som en möjlighet för effektivisering, bland annat för att skapa skarp copy. Några nämnda tjänster: Usability Hub, Jasper, Growthbar, Anyword, Smartwriter och såklart Chat GPT (som faktiskt hjälpt oss att skriva detta inlägg).

Några key take aways från morgonen:

  • Growth mindset är avgörande för utveckling och anpassning till omvärlden.
  • För att prioritera lärande och innovation, anpassa din kalender för att bli proaktiv istället för reaktiv.
  • Planera in tid för lärande och utvärdering.
  • Använd övningar som ”Stop, Start, Continue” för att identifiera vilka aktiviteter ni kan testa att sluta göra, börja med och vad som funkar och kan fortsätta.
  • Se datadriven marknadsföring och AI-verktyg som hjälpmedel i ditt arbete.
  • Psykologisk trygghet i teamet är avgörande för att våga tänka nytt, ifrågasätta och utmana.

Ett stort tack till Anssi för en grymt inspirerande dragning och tack till Hans Olofsson och teamet på Swing by golfaren för fint värdskap!

_________
Text: Elina Andersson (& ChatGPT)
Foto: Per Almegård