Kamojapodden
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Övrigt

Lyssna på Kamojapodden och ställ dina frågor till Lisa Ekström!

Vi på Marknadsföreningen Stockholm träffade Lisa Ekström under första omgången av eventet Årets Marknadschef och hon tog oss alla i publiken med storm!

Under denna annorlunda vår har hon varje onsdag släppt personliga och tänkvärda podd-avsnitt och där du som medlem hos oss nu har möjlighet att interagera med Lisa. Ring eller maila gärna frågor och funderingar kopplat till de olika avsnitten, till mis(at)kamoja.se eller på 0703-74 74 69, endast på torsdagar mellan kl. 10-11.

Här hittar du alla avsnitt i Kamoja-podden: https://shows.acast.com/kamoja-podden/episodes

What’s Up, Kamoja-podden?

– Vi ställde våra egna frågor till Lisa – nu är det din tur, via mejl eller telefon!

Lisa EkströmVad var din ursprungliga tanke med Kamoja-podden?

– Tanken med podden är att dela med mig av bra samtal jag har med människor. Så ofta har jag tänkt; där här borde folk få tjuvlyssna på. Smarta samtal där man lär sig saker, enkla saker som funkar att applicera direkt! Och redan får jag mail från lyssnare som just berättar vad dom kamojar. Tanken är – i podden men också alltid för mig – att göra det enkelt och tydligt.

Vilka ämnen har podden tagit upp?

– Varje samtal/avsnitt tar upp så många olika ämnen. Det har pratats om ledarskap och om digitala möten, hur corona har påverkat oss och om hur vi hanterar olika situationer, om att vi gör det på olika sätt. Om vikten av att byta perspektiv och om hur hjärnan fungerar. Om kickar och dopamin och om att hitta lugn i oro.

Många olika ämnen och fantastiskt många tips! Jag har lärt mig massor – av alla gäster men faktiskt också av mig själv. I samtal med kloka personer gör jag ofta det.

Och vad är på gång?

– Nästa vecka kommer ett avsnitt med Mia Törnblom, och så har jag också ett avsnitt inspelat med äventyraren Aron Andersson. Jag kommer också ha med gäster som Kattis Ahlström, Anders Lundin, Blenda Lagerqvist, Maria Strömme, Jenny Lindblad och Ulrika Karlsson – dom är alla väldigt kloka personer och jag lovar att ni lyssnare kommer få med er en massa konkreta och bra tips att använda i er vardag!

Det kommer pratas om gäddor och nanoteknologi, om att pitcha och vikten av att du gör det rätt. Om vad som kan vara bra att tänka på om du söker jobb, men också när du rekryterar. Och så en massa andra kloka tankar om vardagen och livet.

Vem är din absoluta drömgäst till podden?

– Jag startade ju podden rätt snabbt och av rastlöshet. Hittills har jag gjort 8 riktigt bra avsnitt – alla med drömgäster! Och så fler avsnitt planerade – dom är också drömgäster!
Men om jag ska välja någon annan så tar jag helst någon ”bakom kulisserna” – den oväntade gästen som ändå har en massa klokskap i sig. Jag har ju länge pratat med taxichaufförer som kör mig när jag tar taxi – jag lär mig alltid massor.

Många av våra medlemmar såg dig på Årets Marknadschef i februari 2018, när du talade på ämnet ”Ledarskap och kommunikation för förändring”. Hur tycker du vår kommunikation har förändrats sedan dess?

– Corona har utmanat oss – och i kris är kommunikation viktigare än annars. Även om det alltid är viktigt så är det ännu viktigare nu. Men jag tycker också att vi är duktiga nu – alla har fokus på att informera och mottagarna har stor förståelse i en kris, större än vanligt.

Vi behöver dock fortfarande träna, öva och utveckla!

Hur gillar du 2020 så här långt?

– Ogillar! Många mår dåligt. Pandemi skapar kaos och många branscher och människor drabbas hårt. Många av oss förlorar nära o kära, många förlorar sina jobb. Jag gillar röriga situationer – för jag gillar att skapa struktur och ordning. Men den här pandemin ogillar jag.

Situationen ger tid för eftertanke – och det kommer säkerligen också bra saker av detta, även om dom kan vara svåra att se mitt i allt. Jag funderar mycket på var jag kan vara med och bidra framöver – jag har många idéer, vi får se vilka som flyger.