Pia Hinterschuster
Marknadsföreningen Stockholm | Möt medlem

”Vi går mot en mer datadriven kommunikation”

–Möt medlem Pia Hinterschuster, SEB

I veckans medlemsporträtt får vi möta Pia Hinterschuster på SEB. Vi får bland annat höra lite om SEBs samhällsengagemang och om deras pågående omorganisation inom marknad och kommunikationsavdelningen.

Vad kan du berätta om din roll på SEB?

–Jag jobbar som Projektledare på Group Marketing & Communications inom den avdelning som idag heter Customer Experience & Events. Arbetar med allt från större externa events så som SEB:s årsstämma, olika interna sammankomster till aktivering av våra samhällsengagemang.

Ett av dessa samhällsengagemang är Mentor Sverige, som SEB har haft samarbete med i över 22 år och det är många i banken som har engagerat sig genom åren genom att vara jobb- eller proffsmentorer åt en klass eller vara individuell mentor åt en elev i ett år. Vi erbjuder även vår personal olika föreläsningar från Mentor.

Det bästa med ditt jobb?

–Att det är varierat – det är allt från stora events till mindre sammankomster där utmaningen är att se till att varje möte får den rätta varumärkesupplevelsen. Jag tycker också det känns meningsfullt att jobba med Mentor Sverige och våra andra samarbetspartners när det gäller samhällsengagemang. Det är kul att det finns så många inom banken som vill engagera sig ideellt!

Vad har ni på gång just nu?

–Hösten innebär många återkommande events, men även nya. Just nu pågår också en omorganisation inom marknad och kommunikationsavdelningen då vi går mot en mer datadriven kommunikation mot våra kunder. Det är lite omtumlande att vara mitt i det, men kommer säkert i slutändan bli bra – med mer tydlig fokus och några nya roller. Omorganisationen kommer vara klart i början av oktober.

Vilken utveckling tycker du är mest spännande inom din bransch för närvarande?

–Just skiftet vi står inför med mer digitalisering och nya betallösningar. Tänk om man kunde se in i framtiden – hur ser banktjänster ut om 35 år?

Kommer du till vårt 100-årsfirande 4 oktober?

–Ja, planen är att gå.

Varför är SEB medlemmar i Marknadsföreningen?

–Det är viktigt att få information och inspiration utifrån – även från andra branscher. Att få möjlighet att nätverka, gå på relevanta föreläsningar och utbildningar inom marknad och kommunikation är viktigt, särskilt då vi lever i en föränderlig värld – är det bra att hålla sig up to date med vad som händer.