Bergstedt
Marknadsföreningen Stockholm | Blogginlägg, Möt medlem

”Alla blir mycket mer engagerade och kreativa när vi är färre och när vi ser varandra”

GE Healthcare är medlemmar i Marknadsföreningen, och där hittar vi Elizabeth Bergstedt, Marketing Communications Leader. Elizabeth gick nyligen vår nya kurs ”Kreativa möten”, och vi ville förstås höra mer om hennes intryck av den. I veckans medlemsporträtt berättar hon bland annat lite om det och om hur det underlättar för henne i en utmanande mötesstruktur.

Vad kan du berätta om GE Healthcare i Sverige?

–Jag jobbar inom Life Sciences som är en del av GE Healthcare. Vi hjälper företag som utvecklar och tillverkar biologiska läkemedel och vi verkar globalt. Under de senaste ca. två åren har vi jobbat väldigt intensivt med att implementera content marketing. Vi befinner oss i en B2B miljö som är processtyrd och teknikintensiv. Att introducera content marketing har varit (och är) utmanande.

Vad händer hos er just nu?

–Vår del av företaget står inför spännande förändringar. Nyligen kommunicerades det att ett amerikanskt företag som heter Danaher köper Life Sciences-delen av GE Healthcare. En ganska stor affär! Alla förhandlingar är inte klara än men vi ser den här affären som positiv med många spännande nya förutsättningar. Vi kommer t.ex. att få ett helt nytt företagsnamn eftersom vi inte kommer att tillhöra GE Healthcare längre.

Din största utmaning i din roll i år?

–Jag har precis bytt affärsområde och där är/blir min största utmaning att implementera content marketing. Mina kollegor sitter i både England och USA så en annan utmaning är att vi nästan bara ses över Skype. Det är utmanande att få inspirerande och aktiva möten när man bara ser en stillbild på en person.

Hur tar du dig an den utmaningen?

–Jag försöker att ha fler möten men med färre deltagare. Då är det lättare att få kollegorna att använda video. Min erfarenhet är att alla blir mycket mer engagerade och kreativa när vi är färre och när vi ser varandra.

Du gick nyligen vår nya kurs Kreativa möten, där du fick lära dig rita för att förstärka, förtydliga och förankra kommunikation och möten. Vilka är dina intryck av kursen?

–Det var en jätterolig förmiddag som gick alldeles för snabbt! Jag fick massor av inspiration till att använda handritade bilder mer. Det blir så otroligt mycket mer personligt. Jag har oftast försökt rita flöden och projektbeskrivningar i powerpoint – och det funkar men det blir så mycket roligare med något man ritat själv. Och man får många fler möjligheter att rita exakt det man vill säga eller visa.

Varför är GE medlemmar i Marknadsföreningen?

–För att vi får tillgång till bra kurser. Inspirerande föreläsningar och frukost- eller lunchmöten. Och via nyhetsbreven så får vi tips och uppdateringar på vad som händer på marknadsföringssidan. Det är viktigt att ”hänga med” när det händer så mycket, och så snabbt med nya tekniker, plattformar och kanaler.