Hållbarhet
Marknadsföreningen Sverige | Blogginlägg, Föreningen

Tillsammans blir vi smartare och mer hållbara!

– Nu lanserar vi Marknadsföreningen Sveriges hållbarhetsplattform

Under våren har vi arbetat tillsammans med kommunikationsbyrån C By West för att ta fram ett manifest som ringar in föreningens hållbarhetsarbete med utgångspunkt i FNs Globala mål. Så härligt att vi nu sjösätter detta värdefulla arbete, där vi tagit på oss hållbarhetsglasögonen för vår förening som i över 100 år funnits för att skapa mötesplatser och stimulera erfarenhets- och kunskapsutbyte inom marknadsföring, kommunikation, PR och media. Vårt fortsatta hållbarhetsarbete kommer att integreras i våra befintliga aktiviteter och planer samt även i nya initiativ och utveckling. Välkomna att vara smartare och mer hållbara tillsammans med oss!

MiS sätter Scenen

Vi liknar vårt hållbarhetsarbete med att vi möjliggör scenen och att vi på scenen sätter samman rätt människor med varandra. Föreningens medlemmar är i fokus – det är de som vi har en ständig dialog med och de är navet i vår verksamhet. Men vi har flera andra viktiga intressenter, såsom våra partners och våra nätverksledare. Vi vet att tillsammans med andra blir vi mer kompetenta och ännu vassare. På scenen ger vi ljus åt våra viktigaste intressenter: våra medlemmar och deras organisationer, våra partners och vår bransch. Det som sker på scenen skapar nytta och värde, inspirerar och levandegör vår bransch.

Scenen

Möjliggöraren & Acceleratorn

Vi har två fokusområden som är grunden i vårt arbete; Möjliggöraren – vi skapar självklara platser för tillväxt för företag och Acceleratorn – vi sätter samman rätt människor på rätt plats. Vidare så har vi tre fokusområden som leder oss i arbetet tillsammans med våra intressenter:

  • Affärsetableraren – vi skapar nytta för våra medlemmar så de kan bli smartare i sina roller och i sina organisationer
  • Kompetensstärkaren – vi inspirerar och främjar livslångt lärande
  • Partnern – vi skapar värden tillsammans med våra utvalda partners

Vårt hållbarhetsarbete ska framhäva våra styrkor och synliggöra det som redan är igång genom en tydlig koppling till Agenda 2030. Genom vår hållbarhetsplattform får vi nu med oss ett hållbarhetsperspektiv redan från början i vårt löpande arbete och i de nya initiativ som initieras, säger Marie Sommar, vd på Marknadsföreningen Sverige.

”Många delar är självklara i hållbarhetsplattformen, men vi har även ringat in en del nya angelägna initiativ, som lyfter vikten av organisationens  arbete och existens i många år till”, tillägger Maria Westman, grundare och strategisk rådgivare C By West.

Det har varit ett både spännande och roligt arbete tillsammans med C by West, där vi med hjälp av deras expertis kommit närmare föreningens kärna och hur vi på ett ännu tydligare sätt kan kommunicera och inspirera fler, fortsätter Marie.

 ”Insiktsfullt och engagerat! Det har kännetecknat processen som vi haft tillsammans med Marknadsföreningen Sverige med att ta fram deras hållbarhetsstrategi” , säger Maria Westman.

Läs gärna mer kring plattformen på mis.se/hallbarhetInfo

Marie Sommar kommer även delta på ett frukostseminarium 5 november som arrangeras av C By West på temat Framtidssäkra er hållbarhetskommunikation där hon kommer dela med sig mer kring vårt arbete. Läs mer och välkommen att anmäla dig här: https://cbywest.se/framtidssakra-er-hallbarhetskommunikation-och-skapa-trovardigt-innehall-som-engagerar-er-malgrupp/