Erik Modig & Marie Sommar
Marknadsföreningen Sverige | Föreningen, Kurser

Marknadsföreningen Sverige och Marketing Levels lanserar certifieringar för marknadsförare

Vi på Marknadsföreningen har vässat marknadsförare i över 100 år. Det är en rätt hisnande siffra. Frågeställningarna nu och då är på flera sätt lika men kontexten och utmaningarna väsensskilda. Vi tar också till oss nya kunskaper på nya sätt, och där har vi laborerat med en mängd format för våra utbildningar. Både väldigt omtyckta IRL-kurser med olika längd men också on demand där man i portioner kan uppdatera sig när det passar i tid och plats.

Här har Marketing Levels, med forskaren och författaren Erik Modig och vi på Marknadsföreningen Sverige redan ett långt och fint samarbete. Marketing Levels som är en e-learningplattform för marknadsföringsutbildning och MiS – nätverket för inspiration, kunskap och erfarenhetsutbyte.

I somras tog vi i föreningen steget fullt ut att också avspegla vårt redan nationella anslag i namnet, Marknadsföreningen Sverige (Swedish Marketing Association). Tillsammans med Marketing Levels och Erik Modig lanseras nu ett batteri av olika certifieringar – en on demand-kurs i kombination med live-tillfällen där du efter godkänd tentamen får ett kvitto på dina kunskaper i form av en certifiering signerad The Swedish Marketing Association & Marketing Levels.

Attention och varumärke först ut

Digital uppmärksamhet är fokuset på den första certifieringen som släpps, och är en helt digital on demand-version. Erik har forskat i över 5 år på digitala attention-mått och hjälpt flera av Sveriges största företag att få mer effekt på sin digitala marknadsföring.

Att förstå attention inom det digitala är avgörande. Denna certifiering har vi verkligen packat med massvis med data, mycket insikter och tips och tricks för att öka effekten här och nu, säger Erik Modig.

MiS och Erik Modig har de senaste åren redan samarbetat kring kursen Kommersiell Strateg, en utbildning som under hösten kommer i uppdaterad form, som en tyngre certifiering. En annan utbildning som kommer i höst är Certifierad Varumärkesstrateg. Även den framtagen utifrån vad som gör marknadsavdelningar framgångsrika.

Varumärkesfrågor är alltid aktuella och nu kanske mer aktuella än någonsin. AI, global konkurrens om digital uppmärksamhet gör att varumärken måste vara knivskarpa i sitt budskap och utseende, berättar Erik.

Vi ser så mycket fram emot detta fördjupade samarbete med Erik & Marketing Levels, och där vi tillsammans kommer erbjuda vass kompetensutveckling till marknaden inom affär, varumärke och komponenter som är avgörande för att lyckas som marknadsförare och marknadschef. Där är vi i föreningen stolta avsändare av tävlingen Årets Marknadschef sedan 18 år tillbaka och har en stark kunskapsbank att luta oss mot i kombination med Eriks forskning, säger Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Sverige.

Redan 2 oktober kör vi också ett frukostseminarium tillsammans som ett avstamp; ”Därför är det hög tid att uppdatera er varumärkesstrategi”. Varmt välkommen med din anmälan.

02-okt-24 event-img

Frukostseminarium med Erik Modig: Därför är det hög tid att uppdatera er varumärkesstrategi

[STOCKHOLM] 2 okt: Välkommen på en frukost där Erik Modig berättar om hur han jobbar med att hjälpa företag att sätta en effektivare och mer affärsdriven varumärkesstrategi som når igenom i dagens brus. Erik kommer att ta upp utmaningarna med dagens mediaklimat med många korta exponeringar och de svårigheter detta ger för att både mäta och påverka varumärkesuppfattningen.