Här kan du läsa tankar från några som haft en mentor via Marknadsföreningen.

Elinor ErikssonElinor Eriksson, Senior Advisor på Innovation Norway

Varför ville du ha en mentor via Marknadsföreningen?
– Jag kände att jag såhär mitt i karriären hade behov av att stanna upp och reflektera och få lite ny inspiration.

Vad har du lärt dig?
– För mig har det varit mycket givande att få tillgång till en mentor att bolla idéer och tankar med.Vi har haft många intressanta samtal och det har varit spännande och nyttigt att jämföra sätten som vi jobbar med marknadsföring på. Det har gett mig många nya infallsvinklar som jag kan ta med mig vidare.

PerinaPerina Stjernlöf, marketing manager på Nobelmuséet

Vad har du fått ut av att ha en mentor via MiS?
– Jag har träffat en helt underbar mentor som lyssnar och ställer frågor som gör att jag får reflektera över hur jag tänker och beter mig. jag har fått möjlighet att bena ut vart jag är på väg, och fundera över vilka mål jag har för mig själv och mitt yrke.

LenaLena Thaung Lindén, kommunikatör SL, Storstockholms lokaltrafik

Vad har du fått ut av att ha en mentor?
– Det var bra med en intervju för att matchas med rätt mentor och min matchning var mitt i prick. Bra upplägg på relativt kort tid, vilket satte igång en process mer än jag inledningsvis trodde. Jag har fått tid att vända och vrida på alla funderingar och pröva mina idéer. Det har varit skönt att avsätta tid för reflektion och ha någon som lyssnar och diskutera med i flera timmar.

AnnaAnna Gustafson pressekreterare på Svensk Mjölk

Vad har du fått ut av att ha en mentor?
– Det har varit jättebra för att jag fått sätta upp mina egna mål, fundera över vad jag egentligen vill tala om, följa upp det med mentorn, och flera gånger kunna stöta och blöta funderingar. Jag sätter ju agendan, så beroende på vilket mål jag har just nu bestämmer jag vad vi ska tala om. Det är lyxigt att ha en person som är där bara för mig. Det finns många vinster med att ha en mentor för mig som person. En av de största är att man lär sig ta tid till att reflektera.

JoachimJoacim Lind, CM Gruppen

Vad har du fått ut av att ha en mentor?
–Det var jättebra, en helt unik upplevelse. Trots min ålder, 39 år, har jag haft hjälp av att tala med en person som ligger en generation före. Jag hade mycket stor hjälp eftersom det sammanföll med en tid i mitt arbetsliv då jag verkligen behövde hjälp. Jag har gått från vice vd till att bli både vd och ägare av mitt företag. Min mentor gav mig mycket stöd i den svåra situationen och jag fick mental hjälp med att ta det lugnt och vänta ut en del svåra situationer. Det unika med programmet är att få ha tillgång till en person som helt ställer upp på att hjälpa dig, utan baktankar.

FredrikFredrik Eklöf, marknadsansvarig på Vårdförbundet

– Jag har haft en mentor vilket jag är mycket nöjd med och verkligen kan rekommendera det till dig som funderar över vad du vill ha ut av ditt arbetsliv.

 

Vill du ha en mentor? Läs mer här.

  • Dela :