Graffman Östberg

Webbinarium: På spaning efter den tid som kommer

Marknadsföreningen Sverige

På spaning efter den tid som kommer

All form av framtidsspaning måste börja här och nu, men många av de antaganden som görs om samtiden är tvivelaktiga. Om man misstolkar samtiden hur kan man då säga något om framtiden?

I den här föreläsningen beskriver Katarina Graffman och Jacob Östberg ett antal fenomen som är betydelsefulla i samtidskulturen – konsumtion, mainstream, hållbarhet, bubblor och äkthet. Utifrån denna djupare förståelse av tidsandan och hur vi människor verkligen är, kan vi se mönster och skönja det som komma skall.

Talare

Katarina Graffman är doktor i kulturantropologi, forskare, föreläsare och författare. Under två decennier har Katarina hjälpt företag att förstå konsumtionskulturen och människors beteenden.

Jacob Östberg är professor i reklam & pr vid Stockholms universitet där han forskar om konsumtionskultur med fokus på hur mening skapas i gränslandet mellan företagens aktiviteter, populärkultur och media, samt människors dagliga liv.

Katarina och Jacob är aktuella med boken ”På spaning efter den tid som kommer. Bubblor, skam och andra fenomen”. Författarna utkom 2018 med boken ”Vi är vad vi köper. Konsumtionskulturen är här för att stanna”.

 

När: Onsdag 9 september kl. 12:00-13:00
Var: Online via webbmötesverktyget Zoom (vi skickar en länk inför eventet)

 

Avbokning sker senast 24h innan till info@mis.se.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Webbinarium 9 september, kl 12.00

BOKA DIN PLATS >>