Marknadscheferna

Online med nätverket MiS Marknadscheferna: De 7 vanligaste problemen för marknadsfunktionen

Marknadsföreningen Stockholm

De 7 vanligaste problemen för marknadsfunktionen

– och vad du kan göra åt dem

Situationen för marknadsavdelningar blir allt mer komplex med fler kanaler, fler nyckeltal och fler roller. Man skapar 360-graders kommunikation och bygger kreativa (idag mest digitala) inhouse-byråer. I kölvattnet ställs det krav på nya agila arbetssätt, tvärfunktionella team och strategiska titlar. Parallellt blir ofta kraven på snabba effekter av marknadskommunikationen större. Kort sagt – marknadschefens roll blir allt svårare och att organisera sin marknadsfunktion blir oftast en stor utmaning.

Men vilka frågor är viktigast och hur angriper man situationen?

– Välkommen till en träff med nätverksgruppen MiS Marknadscheferna: Nätverket för dig som chef eller med ansvar för marknadsföring i er organisation.

Denna gång gästas vi av Robert Ryberg, en av grundarna till konsultföretaget Kapero som under snart 20 år jobbat med att utveckla ett många av de största marknads- och kommunikationsavdelningarna i Norden. Kapero har genomfört över 300 förändringsprojekt hos kunder som Ikea, Scania, Ica, Volvo, Skandia, Postnord, Arla, Arbetsförmedlingen, Telia och många fler. Projekten kretsar oftast kring marknadsfunktionens organisation och processer, frågor kring strategi, kanalval och effekt samt optimering av marknadsavdelningens inköp och leverantörer.

Ur innehållet

Vi kommer på denna träff fokusera på marknadsavdelningen ur ett organisations- och processperspektiv och gå igenom de största utmaningarna som många brottas med. Robert kommer att dela med sig av de viktigaste erfarenheterna och diskutera de hetaste frågorna på marknadsavdelningar just nu med en rad exempel och verkliga situationer. Vi kommer också glänta på dörren till hur man kan angripa problemen och dela med oss av våra erfarenheter av hur man skapar varaktiga förbättringar.

När: Onsdag 17 mars, kl 09.00 – 10.30
Var: Online, via Zoom (vi skickar en länk till eventet i god tid före start)

Alla träffar med nätverksgruppen MiS Marknadscheferna är exklusiva för medlemmar i Marknadsföreningen Stockholm.

Nätverksträff 17 mars, kl 09.00-10.30

BOKA DIN PLATS >>

Avbokning senast 24h innan till info@mis.se. 

Villkor och avbokningsregler
Så behandlar vi dina personuppgifter

Inte medlem

Talare

Robert Ryberg, Medgrundare Kapero