MarLaw

Frukostwebbinarium: Juridisk uppdatering med MarLaw

Marknadsföreningen Stockholm

Nyheter som påverkar din marknadsföring

– Webbinarium med vår juridiska partner MarLaw

Har du koll på de senaste nyheterna inom marknadsrätt? Kickstarta året och lyssna in vår samarbetspartner, advokatfirman MarLaw, när de presenterar de senaste nyheterna inom marknadsrätt som påverkar din marknadsföring.

Marknadsföring med digitala tekniker omfattas av flera olika regelverk, inte minst dataskyddsförordningen (GDPR). Under sommaren kom ett omtalat avgörande från EU-domstolen, Schrems II, som tar sikte på digitala tjänster såsom sociala medier som överför personuppgifter till USA. Domen innebär i korthet att den tidigare möjligheten att överföra personuppgifter till USA har upphört att gälla. Detta har fått stora efterverkningar då många företag, organisationer och även myndigheter använder sig av sådana tjänster. Under seminariet går vi igenom domen och den senaste utveckling och ger förslag på hur man kan agera.

Ett annat högaktuellt ämne är marknadsföring med miljö- eller hållbarhetspåståenden. Konsumentverket fortsätter fokusera på detta område och har kommit med rapporter om hur denna typ av påståenden uppfattas och hur man bör utforma sin marknadsföring för att inte riskera att den anses utgöra green washing, dvs vilseleda om de hållberhetsegenskaper som ens produkt/tjänst har. Vi kommer gå igenom senaste nytt från tillsynsmyndigheten och ge förslag på hur man bör agera.

Välkommen på ett frukostwebbinarium med advokaterna Daniel Tornberg och Alexander Jute.

När: Onsdag 27 januari, kl 09.00-10.00
Var: Online, via Zoom (vi skickar en länk till eventet i god tid före start)

Webbinarium, 27 januari, kl 9:00-10:00

BOKA DIN PLATS >>

Avbokning sker senast 24h innan till info@mis.se.
Så behandlar vi dina personuppgifter

Talare

Daniel Tornberg och Alexander Jute är advokater och delägare i advokatfirman MarLaw. De har mångårig erfarenhet som juridiska ombud med särskild inriktning på marknadsförings- och immaterialrätt såsom känneteckensrätt och legal clearence-processer. De är verksamma som processombud vid domstol och skiljeinstitut samt biträder vid förhandlingar med myndigheter.