Ledarskap

Kursbeskrivning

I en omvärld präglad av digitalisering, globalisering, ett komplext medielandskap och konkurrens från oväntat håll ställs allt högre krav på ständig förändring. Under det senaste halvåret har de allra flesta organisationer tvingats in i en extremt snabb digitalisering av både sin verksamhet men också sitt arbetssätt. Och vi kan konstatera att vi inte kommer backa tillbaka till såsom det var förut – förändringstakten kommer snarare öka framöver.

Hur kan du som ledare kommunicera för att dina medarbetare ska känna sig så trygga på jobbet att de har lust att vara med och driva denna förändring?

Kursinnehåll

Under en halvdag delar författaren och kommunikationsexperten Karin Zingmark sina bästa tips för hur du bygger en modig organisation, där förändring ses som naturligt och positivt och där människor vågar ta risk, säga sin mening och samarbeta fullt ut. Formatet är i högsta grad interaktivt, där reflektion och diskussion varvas med inspiration och konkreta tips som kan implementeras direkt.

  • Förändringsutmattning – varför sker det och hur tar ni er vidare?
  • Syfte och värderingar – varför är ett gemensamt syfte och värderingsstyrt ledarskap så viktigt idag, och hur kan man kommunicera för att göra detta levande?
  • Mål och mandat – hur kan kommunikation kring mål och mandat skapa tillit, samhörighet och engagemang för att driva förändring?
  • Det kommunikativa ledarskapet – vad är en kommunikativ ledare idag? Hur gör man för att öppna upp, visa sig närvarande, ge feedback och inleda dialog i syfte att bygga relationer och skapa tillit? Hur leder man bäst på distans?
  • Sårbarhet och mod – varför är öppna, ärliga och sårbara ledare viktiga i en omvärld präglad av förändring? Hur gör man för att främja mod i organisationen, så att man vågar ta risk, främja ständigt lärande och utvecklas?

Info & anmälan

När: Vill du att vi kommer till er och genomför kursen, eller vill du att ert team går kursen på distans? Hör gärna av dig på marie(at)mis.se
Var: Hos er.

Kursavgift:
Hör av dig för en offert!

Anmälan är bindande. Vid förhinder för anmäld deltagare kan någon annan person från beställande företag utnyttja platsen. 

Villkor och avbokningsregler
Så behandlar vi dina personuppgifter

Inte medlem_kurs

Kursen riktar sig till

Utbildningen riktar sig till dig som vill skapa en mer innovativ och kommunikativ organisation präglad av tillit. Du arbetar i en ledarroll såsom VD, Kommunikationschef, Marknadschef, Teamchef, linjechef, HR-chef eller motsvarande. Du kommer få en förståelse för, och öva på, de viktigaste pusselbitarna i arbetet med att skapa en tillitsfull kultur som främjar mod och ständig förändring.

Målet med kursen

Målet är att du ska få konkreta tips på hur du genom kommunikation kan minimera de rädslor som uppstår inför förändring, för att istället skapa engagemang och lust att samarbeta för framgång.

Om Kursledaren

Karin Zingmark är utsedd som en av Sveriges 100 mest populära talare 2020 samt är nominerad som Årets Talare 2019 av Talarforum. Hon inspirerar, engagerar, entusiasmerar och ger konkreta tips inom marknadsföring, kommunikation och ledarskap i en uppkopplad värld. I snitt har hon 4.93 av 5 i kundutvärderingar.

Karin har lång erfarenhet av förändringsledning och kommunikation från ledande roller i olika branscher, nu senast i rollen som marknadschef på Microsoft i Sverige. Hon är författare till två böcker, debutboken “Maxa Snacket” (Liber 2017), som inspirerar på temat digital kommunikation och kommunikativt ledarskap och uppföljaren ”Maxa Modet” (Liber 2020) som handlar om att driva förändring genom tillit och kommunikation. Karin är aktiv i en rad olika styrelser, är certifierad facilitator av Hyper Island och har en certifiering i neuroledarskap från The Neuroleadership Institute.

  • Dela :