Tillsammans blir vi smartare och mer hållbara!

I över 100 år har Marknadsföreningen Sverige skapat mötesplatser och stimulerat erfarenhets- och kunskapsutbyte inom marknadsföring, kommunikation, PR och media. Vi har en angelägen uppgift och vi har nu tagit fram en hållbarhetsplattform som har en tydlig koppling till Agenda 2030 och som stödjer vårt fortsatta arbete.

Vår hållbarhetsplattform är framtagen under år 2024 och är kopplad till FNs globala mål, så att vi kan medverka och bidra till de globala målen. Vi har valt de globala målen 4, 5, 8, 10, 12 och 17 och har utifrån det arbetat fram fokusområden som vägleder oss i vårt arbete.

  • Mål 4 – God utbildning för alla
  • Mål 5 – Jämställdhet
  • Mål 8 – Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt
  • Mål 10 – Minskad ojämlikhet
  • Mål 12 – Hållbar konsumtion och produktion
  • Mål 17 – Genomförande och globalt partnerskap
Globala målen

Arbetet med framtagandet av vår hållbarhetsplattform har bidragit till att vi är mer medvetna om vad som är viktigt att stärka inom hållbarhetsarbetet framåt. Arbetet med hållbarhetsplattformen har vi gjort tillsammans med företaget C by West AB, som har väglett oss i processen och bidragit med att dokumentera och skapa vårt unika koncept. Förutom att bearbeta de globala målen och delmålen så har vi i processen gjort en väsentlighets- och intressentanalys.

När det gäller våra intressenter så är våra medlemmar i fokus – det är de som vi har en ständig dialog med och de är navet i vår verksamhet. Men vi har flera andra viktiga intressenter, såsom våra partners, våra medarbetare och våra nätverksledare. Vidare så har vi hela vår bransch som intressent, och vi vet att tillsammans med andra blir vi mer kompetenta och vassare.

Det väsentliga sker på vår gemensamma scen

Scenen

Vi liknar vårt hållbarhetsarbete med att vi på Marknadsföreningen Sverige möjliggör scenen och att vi på scenen sätter samman rätt människor. På scenen ger vi ljus åt våra intressenter, på så sätt visar vi det som är väsentligt för oss och våra intressenter. Det är nämligen det som ”sker på scenen” som skapar nytta, värde och inspiration – tillsammans levandegör vi vår bransch.

Vår inriktning i hållbarhetsplattformen baseras på en grund där vi verkar utifrån att vara en möjliggörare och en accelerator:

  • Vi fortsätter att skapa inkluderande mötesplatser för att stimulera lärande och utveckling av färdigheter – vi är en möjliggörare.
  • Vi förenar rätt människor på rätt plats. Vi lyfter goda exempel och är själva goda förebilder inom hållbarhet – vi är en accelerator genom att inspirera och föra samman människor.

Vår roll som affärsetableraren, kompetensstärkaren och partnern

Vidare har vi samlat vår långsiktiga planering och aktivering i vår hållbarhetsagenda inom tre fokusområden som vägleder oss i vår roll och i vårt ansvar tillsammans med våra intressenter. Hållbarhetsarbetet blir i aktiveringen till nytta för våra intressenter och vi skapar ett gemensamt värde.

  • Vi agerar i rollen som affärsetableraren där vi skapar nytta för våra medlemmar så att de i sin tur blir smartare i sina roller och i sina organisationer.
  • Vi agerar som en kompetensstärkare genom våra event, utbildningar, nätverksträffar och vi inspirerar och främjar livslångt lärande.
  • Tillsammans med våra partners strävar vi efter att skapa positiv förändring i branschen genom att erbjuda utbyte av kunskap, expertis och teknik – vi agerar därmed själva som en långsiktig och hållbar partner.

Vårt hållbarhetsarbete kommer att integreras i våra befintliga aktiviteter, planer, samt i nya initiativ och utveckling. När nya initiativ ska aktiveras, ska vi alltid ställa oss frågan om det är relevant. Alla nya aktiviteter och inslag ska fortsatt vara grundat i vad som är optimalt för vår verksamhet och våra medlemmar.

Vi ser fram emot att agera ännu mer hållbart och hälsar dig välkommen att vara smartare tillsammans med oss!

InfoÖnskar du veta mer om Marknadsföreningen Sveriges hållbarhetsarbete är du välkommen att kontakta vår vd Marie Sommar: marie@mis.se

Och önskar du veta mer om hur du tar fram er hållbarhetsplattform och inriktning i ert hållbarhetsarbetet är du välkommen att kontakta strategisk rådgivare Maria WestmanC by West AB: maria.westman@cbywest.se

  • Dela :