Kreativa möten

Kreativa möten på riktigt

-En halvdags-workshop i illustration för att stärka och förankra kommunikation

Kursbeskrivning

Hur kan du nå ut med ditt budskap med bilder? Hur kan du processleda kreativa möten med hjälp av att rita? Men, först och främst, hur börjar du att rita?

Målet med denna workshop är inte att göra dig till en konstnär. Du behöver inte rita vackert.

Målet är istället att ge dig ännu ett verktyg för kommunikation, som skapar förankring och ett värdefullt djup till text. Är du redo att bli en multikommunikatör?

  • Att rita hjälper oss att beskriva mentala bilder av den värld vi ser omkring oss. Det är ett effektivt hjälpmedel på många sätt. Vi kan kartlägga planer, diagram och koncept, eller visualisera hur ett system fungerar. Bilder hjälper oss ofta att förstå stora mängder data som vår hjärna inte kan förstå genom endast siffror eller ord.
  • Att rita gör det lättare för oss att förstå vårt ämne och i större grupper skapar bilder en gemensam syn och målbild. När vi ritar, medvetet eller inte, fattar vi beslut om vad vi skildrar. Detta hjälper oss vidare att ta beslut och lösa problem.
  • När vi ritar blir vi friare i tanke och fantasi vilket är det bästa hjälpmedlet för när nya idéer ska kläckas på jobbet.
  • Bilder är ett visuellt språk oavsett om du ritar streck figurer eller ritar realistiska skildringar. Vi läser en bild baserat på de universella symboler vi har lärt oss och det koncept de bildar tillsammans. Bildens språk är lika universellt som ord och tecken.

Kursen riktar sig till

Denna interaktiva workshop är lämplig för dig som arbetar med projektledning, marknadsföring, kommunikation, försäljning och information på företag eller organisationer.

Info & anmälan

När: Vill du att vi kommer till er och genomför kursen, eller vill du att ert team går kursen på distans? Hör gärna av dig på marie(at)mis.se
Var: Hos er.

Kursavgift:
Hör av dig för en offert!

Anmälan är bindande. Vid förhinder för anmäld deltagare kan någon annan person från beställande företag utnyttja platsen. 

Villkor och avbokningsregler
Så behandlar vi dina personuppgifter

Inte medlem_kurs

Vad säger tidigare kursdeltagare?

Testimonial

"Det var en jätterolig förmiddag som gick alldeles för snabbt! Jag fick massor av inspiration till att använda handritade bilder mer. Det blir så otroligt mycket mer personligt. Jag har oftast försökt rita flöden och projektbeskrivningar i Powerpoint – och det funkar men det blir så mycket roligare med något man ritat själv. Och man får många fler möjligheter att rita exakt det man vill säga eller visa."

Elizabeth Bergstedt, GE Healthcare, gick kursen "Kreativa möten på riktigt"
Kreativa möten på riktigt

Kursinnehåll

–VARFÖR: Vi går igenom nyttan med att rita och visualisera på möten
–VAD: Vi lär oss grundformer och färglära. Vi ritar figurer, grafiska element och spetsar till det med effekter och skuggor. Vi lär oss tänka struktur och skapa pictogram.
-HUR: Vi binder ihop VAD till grafik och diagram, infografik, nyckelbilder och illustrativa landskap.
-NÄR: Vi lär oss att rita under en presentation, hur vi kan rita under idéskapande möten, och vi lär oss skapa mallar för dialog.

Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte vara en duktig tecknare, tvärtom! Under förmiddagen kommer Caroline ge dig en palett av knep som gör att du enkelt visualiserar ditt budskap, inför publik eller i grupp.

Vi använder pennor och papper under denna workshop, men du får också tips om program för iPad/platta där du kan synliggöra digitalt. Grundteknikerna är desamma.

Om kursledaren

Caroline Sellstone är utbildad i Illustration på Berghs SoC och Grafisk projektledare på Stockholms Universitet 120p. Tidigare har hon gått en 1 årig heltidsutbildning på Konstskolan i Stockholm samt en 2 årig KY-utbildning i digitala medier.

Tidigare, innan hon startade eget, har hon jobbat i flera år som marknadskommunikatör, projektledare, rekvisitör, attributör och locationsocut. När hon ritar använder hon helst blyerts, tusch och färgpennor. I hennes måleri väljer hon oftast akryl eller akvarell. Hon har avancerade kunskaper i Photoshop, Illustrator och InDesign samt använder Premier Pro och After Effects när hon klipper film.

  • Dela :