History Marketing

Studiebesök: History marketing – så använder ni er egen historia som strategisk tillgång

Marknadsföreningen Stockholm

History marketing – så använder ni er egen historia som strategisk tillgång

– Skapa storytelling utifrån er egen historia: Välkommen till ett kombinerat studiebesök & författarträff!

History Marketing – Företagens historia som strategisk tillgång” är en ny bok om affärsmässigt historiebruk på företag. Alla företag har en unik historia och rätt hanterad är den en kraft för framtida tillväxt. Hur det går till visar denna nya bok, som bygger Centrum för Näringslivshistorias samlade erfarenhet under snart 50 år och är skriven av dess uppdrags- och kommunikationschef Anders Sjöman. Utöver att vara fylld med exempel på historiebruk från svenska och utländska företag, går boken igenom grunderna i history marketing och presenterar den arbetsprocess för effektivt och faktagrundat historiebruk som Centrum för Näringslivshistoria utarbetat under åren.

Allt detta får vi höra mer om av Anders själv när vi besöker Centrum för Näringslivshistoria i Bromma den 6 februari kl 15.00-16.30 (med efterföljande mingel för de som vill). Utöver att lära oss mer om history marketing bjuds vi även på besök i företagsarkiven, med framplockade godbitar ur svensk näringslivshistoria.

Vi i Marknadsföreningen ser ett stort värde i vårt medlemskap hos Centrum för Näringslivshistoria, och är i gott sällskap tillsammans med en lång lista av framstående företag och organisationer, som bl a Åhléns, H&M Group, Vasakronan, Vattenfall, Skanska, Skandia, HSB, Gröna Lund, Bonnier, Electrolux och vår egen partner MarLaw.

När: Tisdag 6 februari, kl 15.00 – 16.30*
Var: Centrum för Näringslivshistoria, Grindstuvägen 48-50, Bromma

HITTA HIT: Centrum för Näringslivshistoria ligger ”bakom” Ulvsunda slott. Närmaste T-bana är Alvik, därefter 10 min promenad. Parkering finns precis i anslutning av byggnaden, för den som kommer med bil.

*Hålltider:
15:00 Anders Sjöman berättar om boken och om Centrum för Näringslivshistoria
16:00 Rundvandring i arkiven
16:30-17:00 Mingel för de som vill stanna kvar

Studiebesök, 6 februari, kl 15:00-16:30

BOKA DIN PLATS >>

Avbokning sker senast 24h innan till info@mis.se.
Så behandlar vi dina personuppgifter

Inte medlem

Om vår värd

ANDERS SJÖMAN är uppdrags- och kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria. Han har tidigare varit pr-konsult på Springtime (Stockholm), caseutvecklare på Harvard Business School (Paris) och utvecklingschef på EF Education (Boston). Han är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

CENTRUM FÖR NÄRINGSLIVSHISTORIA är ett av världens ledande näringslivsarkiv. Det hjälper svenska företag att ta hand om sitt historiska material i professionella arkivlösningar, såväl fysiska som digitala. Företag erbjuds även stöd i att aktivt använda sin historia som en strategisk och affärsstödjande tillgång – history marketing. Dessutom bedriver Centrum för Näringslivshistoria, via sitt forskningssekretariat, oberoende forskning och initierar akademiska projekt i tvärvetenskaplig samverkan. Läs mer på naringslivshistoria.se