Retail

Webbinarium med nätverket RIO: Live video shopping – framtidens retail?

Marknadsföreningen Stockholm

Live video shopping: Framtidens retail?

– Ett webbinarium med nätverksgruppen RIO

I takt med att fysisk retail möter nya utmaningar, växer e-handeln och tar upp allt större andelar av den totala detaljhandeln runt om i världen. Samtidigt växer videotrafiken på internet explosionsartat – och i synnerhet live streaming. 

Företaget Bambuser var en av pionjärerna med live streaming redan 2007, och under 2019 lanserade de Live Video Shopping. Detta möjliggör för detaljhandelsföretag att live streama och interagera med sina kunder. Tittarna kan bland annat se produkter live, ställa frågor, chatta med andra tittare och få unika promotions. E-shopping blir helt enkelt en interaktiv upplevelse.

Bambuser hjälper idag företag som till exempel Bianca Ingrossos märke Caia, NA-KD, Lyko och Monki. Enligt mätningar konverteras ca 20 % av tittarna till köpare, live video shopping har 6,2 gånger högre engagemang än industri medelsnittet för e-handel och 4,7 gånger högre konverteringsgrad (lägg i kassan). I Kina omsatte live video shopping 63 miljarder USD.

Välkommen till nästa träff i retailnätverket RIO (Retail, Innovation & Omnchannel) där vi får möjligheten att diskutera kring fenomenet och lyssna på prisbelönta serieentreprenören Maryam Ghahremani. Hon tog över VD-rodret i Bambuser 2018 och är hjärnan bakom företagets framgångsrika lansering av Live Video Shopping.

Maryam kommer att dela med sig av deras erfarenheter, och berätta om den nya generationens konsumenter. Under träffen kommer vi att kunna ställa frågor via chatten, om hur framtidens retail kommer att påverkas av fenomen och teknologiska genomslag.

 

När: Tisdag 24 mars, kl 12.00 – 13.00
Var: Webbinarium, vi skickar en länk till alla anmälda

 

Varmt välkommen,
Marknadsföreningen och Alex Baker, ledare för nätverket RIO

 

Så behandlar vi dina personuppgifter

Webbinarium 24 mars, kl 12.00-13.00

BOKA DIN PLATS >>