SOS alarm

Online med nätverket Employer Branding: Bakom kulisserna på SOS Alarms framgångsrika kulturresa

Marknadsföreningen Stockholm

Från medarbetare till stolta SOS:are

– Följ med bakom kulisserna på SOS Alarms framgångsrika kulturresa

SOS Alarm har de senaste åren genomgått en stor kulturresa. Från att ha varit rätt anonyma och allvarliga till att bli ett ytterst synligt varumärke som lockar, engagerar och motiverar. Resultaten har följt med. 1200 SOS:are har exempelvis gått från ett eNPS på -16 till +25 och personalomsättningen har minskat från 21% till 11%.

Nycklarna till framgång har främst varit en noga utarbetad kulturstrategi, involvering och att levandegöra värderingarna hos SOS Alarm. Och nu är kulturen och värderingarna inte bara ord utan en känsla som finns med i allt medarbetarna gör, varje dag.

Genom Marknadsföreningen Stockholm får du nu den unika chansen att ta del av deras resa och lärdomar på vägen mot ett starkt employer brand.

 

När: Tisdag 20 oktober, kl 09.00 – 10.15
Var: Online via webbmötesverktyget Zoom (vi skickar en länk inför eventet)

 

Agenda

 • 09.00 Välkommen!
  Rebecca Cannerfelt, Marknadsföreningen Stockholm
  Katarina Önell och Malin Berglund, Nätverksledare
 • 09.10 Bakom kulisserna på SOS Alarms framgångsrika kulturresa
  Anne-Marie Berg och Dan Svensson, HRBP:s på SOS Alarm
  Kulturstrategin – En framgångsfaktor för att nå affärsmålen
  Inblick i vår personlighet – Så vände vi insidan ut
  Så engagerade vi hela organisationen
  Att mäta kultur: Förändringen i siffror
 • 10.10 Avslutande ord
  Rebecca Cannerfelt, Marknadsföreningen Stockholm

Om talarna

Anne-Marie Berg och Dan Svensson är båda HR Business Partners på SOS Alarm. Tillsammans har de över tio års erfarenhet av arbete inom kulturstarka organisationer där de arbetat med ledar- och organisationsutveckling, medarbetarskap och employer branding. Med en passion för företagskultur och affärsmannaskap är de med och driver kulturstrategin inom SOS Alarm.

Om SOS Alarm

Vi har en vision om ett tryggare Sverige för alla. SOS Alarm har en unik verksamhet. Vi vet hur Sverige mår, i realtid. Dygnet runt, året om hanterar vi larm och koordinerar hjälpresurser vid olyckor, kriser och störningar. På uppdrag av svenska staten ansvarar vi för nödnumret 112 och har en central roll i samhällets krisberedskap. Med tillgång till lägesbilder, information och avancerad teknik kan vi erbjuda ett tjänsteutbud och ett helhetsperspektiv inom larmhantering som ingen annan har. I nära samverkan med våra kunder och partners stärker vi den svenska trygghetskedjan. Vår verksamhet bygger i grunden på tillit och djupt förankrade värderingar. Hos oss går ett professionellt agerande hand i hand med en tydlig empatisk kompass. Det egna ansvaret är lika självklart som att vi samarbetar och hjälps åt. Vi delar alla drivkraften att utvecklas och hitta nya lösningar.

Avbokning senast 24h innan till info@mis.se. 

Så behandlar vi dina personuppgifter

Nätverksträff 20 oktober, kl 09.00-10.30

BOKA DIN PLATS >>