Hållbarhet

Nätverken Kundinsikt + CSR: Förstår människor egentligen hållbar utveckling?

Marknadsföreningen Stockholm

Förstår människor egentligen hållbar utveckling?

–En nätverksträff med våra två nätverk Kundinsikt och CSR & hållbarhet

Välkommen till en inspirerande, och kanske något provocerande, nätverksträff hos analys- och undersökningsföretaget Novus. Den kommer att kretsa kring utmaningar som aktörer som arbetar med kommunikation runt hållbar utveckling ofta stöter på. Vi kommer också att ge konkreta tips och råd om hur man kan arbeta sig runt olika hinder.

Hållbar utveckling är dock en mycket komplex fråga som kräver både en faktabaserad världsbild, men även en förmåga att använda ett långsamt och ”kallt” tänkande runt de utmaningar och möjligheter vi står inför. Att kommunicera komplexa, abstrakta och ofta långsiktiga trender är något som är milt sagt utmanande.

Hållbar utveckling är abstrakt och komplext, och därmed också svårt för gemene man att förstå. Det innebär att framgångsrik kommunikation runt hållbar utveckling måste ta hänsyn till vår begränsade förståelse, vilket i sin tur ställer stora krav på oss som kommunikatörer. Seminariet kommer att fokusera på vad det är som gör att vi ofta inte förstår hållbar utveckling, konkreta tips på hur du kan kartlägga dina målgruppers kunskap samt praktiska förslag om hur du kan kommunicera och skapa kraftfulla och relevanta berättelser runt hållbar utveckling.

Key takeaways

  • Vanliga missförstånd om hållbar utveckling
  • Vanliga hinder för vår förståelse för hållbar utveckling
  • Råd om hur man kan kartlägga målgruppers kunskap och arbeta sig runt olika hinder
  • Praktiska förslag om hur du kan kommunicera

 

När: Fredag 24 maj, kl 08.15-09.30*
Var: Novus, Sveavägen 59, 5tr (nära t-bana Rådmansgatan)

 

Om Novus

Novus är ett av landets ledande analys- och undersökningsföretag. Novus befinner sig mitt i skärningspunkten mellan alla viktiga samhällsaktörer, vilket gör att Novus har en unik kunskap och inblick i dagens allt snabbare utveckling och verklighet. Novus kan som få andra följa och analysera vår samtid, och bidra med analyser som skapar verklig förändring. Novus talar om hur det är, och vägleder aktörer i hur de kan förändra och växa.

 

*Frukost serveras från kl 08:15, seminarium mellan 08:30-09:30. Begränsat antal platser

Avbokning senast 24h innan till info@mis.se. No show-avgift (349 kr ex moms) utgår vid sen avbokning eller utebliven närvaro.

Villkor och avbokningsregler
Så behandlar vi dina personuppgifter

Nätverksträff 24 maj, kl 08.15-09.30

BOKA DIN PLATS >>