Finalister 2020
Marknadsföreningen Stockholm | Årets Marknadschef, Pressmeddelande

Pressmeddelande
Marknadsföreningen Stockholm
2021-04-16

Här är finalisterna!

Efter ett intensivt juryarbete så står det nu klart vilka som kan vinna Marknadsföreningen Stockholms utmärkelser Årets Marknadschef, Årets Framtidslöfte, Årets Disruptör och Årets Varumärkesresa 2020. Utmärkelserna delas ut i samband med ett digitalt event i vVenues den 4 maj.

Finalister Årets Marknadschef 2020

Christer Mellstrand, SVT
Christian Cabau,
Klarna
Kristina Stutterheim,
Systembolaget
Niklas Jansson, Zmarta

Finalister Årets Framtidslöfte 2020

Emelie Karlsson, Klarna
Jesper Andersson, Nord DDB
Roza Azimi, Snaptive
Sofie Källström, WDP/Smart Generation

Finalister Årets Varumärkesresa 2020

FirstVet
Fonus
PostNord
SJ

Finalister Årets Disruptör 2020

Fleaty
Matsmart
Mentimeter
Renewcell

– Vi är laddade för att än en gång få dela ut våra guldsplashar till Sveriges vassaste marknadsförare och varumärken. Året 2020 var på många sätt utmaningarnas år och vi tycker att det just därför är extra viktigt att hylla de som utmärkt sig, men även att inspireras och dra viktiga lärdomar på vårt event 4 maj med temat REBOOT 2021, säger Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Stockholm.

– Vi i juryn har haft en riktigt tuff uppgift med rekordmånga bidrag och samtidigt väldigt givande och roligt att få ta del av alla fina prestationer, fortsätter Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Stockholm och jurymedlem Årets Marknadschef & Framtidslöfte.

Här ger förra årets vinnare i Årets Marknadschef, Pino Roscigno, Stadium, och jurymedlem i år sin reflektion.

– Det är inte självklart när man ser på det utifrån men bara att bli nominerad av någon för något man vet att man lagt ner sitt hjärta och sin själ i är oerhört tillfredsställande. Om man sedan vinner så blir det som ett erkännande och en punkt efter en intensiv tid. Det är trots allt ett personligt pris. Att sitta i juryn och tillsammans med andra mejsla fram årets kandidater och vinnare är både inspirerande och svårt, det finns så grymt många bra insatser och spännande människor därute.

Om eventet

Utmärkelserna delas ut av Marknadsföreningen Stockholm och vinnarna utses den 4 maj i ett digitalt event. Temat för årets event är ”Reboot 2021 – Vilka lärdomar kan vi dra från utmaningarnas och kreativitetens år 2020?” Det digitala evenemanget kommer att genomföras på den svenskutvecklade eventplattformen vVenues, med ambitionen att efterlikna ett fysiskt toppevenemang med inspiration & mingel. Vi får lyssna till panelsamtal med finalisterna, spaningar från ledande branschexperter, eftersnack med vinnare samt nätverkande & branschmingel, utöver de priser som delas ut. Eventet är kostnadsfritt och fritt för alla att delta i år.

Mer information om tävlingen (kriterier, jury mm) och anmälan finns här: https://mis.se/arets-marknadschef/

Presskontakt:
Marie Sommar, vd Marknadsföreningen Stockholm
marie@mis.se
0701-463422

Tidigare vinnare av Årets Marknadschef

2019: Pino Roscigno, STADIUM (Årets Marknadschef), Marika Baltscheffsky, MEDS APOTEK (Årets Framtidslöfte), FirstVet (Årets Disruptör), Polisen (Årets Varumärkesresa)
2018: Emma Stjernlöf, ADIDAS (Årets Marknadschef), Siduri Poli, CHANGERS HUB (Årets Framtidslöfte), TransferGalaxy (Årets Disruptör), Klarna (Årets Varumärkesresa)
2017: Patrik Nygren-Bonnier, IKEA (Årets Marknadschef), Malin Cronqvist, Help to Help (Årets Framtidslöfte), Karma (Årets Disruptör), Semcon (Årets Varumärkesresa)
2015: Catarina Falkenhav, ABBA the Museum
2014: Lina Söderqvist, Björn Borg
2013: Claes Dahlén, Mr Green
2012: Lars-Johan Strand, Stadium
2011: Mariette Kristenson, Pressbyrån och Lena Strand, Folksam
2010: Karl-Oskar Tjernström, Samsung Electronics
2009: Elenor Wolgers, Folkoperan
2008: Anders Forssten, Max
2007: Jonas Tränk, Wasabröd
2006: Anna Stinger, Tele2