Nätverk:

CSR & Hållbarhet

Erfarenhetsnätverket CSR & Hållbarhet (Corporate Social Responsibility) är till för dig som är intresserad av företags ansvarstagande, vill dela erfarenheter och växa i ett integrerat tänkande.

Nästa träff: Håll utkik i kalendariet!

Varför ska jag gå på era nätverksträffar?

CSR är mer än kommunikation, det påverkar hela organisationen på många olika plan. Som kommunikatör är det viktigt att se och förstå helheten. I vårt nätverk kommer du att träffa flera olika aktörer som på olika sätt arbetar med CSR och hållbarhet. Du kommer bli inspirerad, få möjlighet att testa dina tankar ideer och få med dig djupare kunskap med dig hem som du kan testa i din verksamhet.

Ledare:

Anna Bengtsson

Anna Bengtsson har bred erfarenhet från marknadsförings- och kommunikationsområdet samt närliggande områden och arbetar idag som projektledare med försäljning och marknadsföring inom fackpressmedia. Innan dess var hon bland annat drygt 8 år på marknadsavdelningen på ett internationellt företag i flygträningsbranschen. Studierna har även de framförallt varit inriktade på kommunikation och marknadsföring, men hon är även diplomerad Zen-Coach och har även läst några kurser inom CSR och Hållbarhet, nu senast på distans vid Luleå Tekniska Universitet.

Varför är du nätverksledare?
– Med mitt stora intresse för allt hållbarhets-/CSR-relaterat så ser jag som ’gammal’ medlem i CSR-nätverket mycket fram emot att få bli en del av ledarteamet. Jag inspireras och engageras av möjligheterna och potentialen som en organisations CSR- och hållbarhetsarbete kan skapa och framförallt vilka möjligheter den har att genom sin kommunikation kunna skapa förändringar på individ-, företags-, och samhällsnivå och vidare.

Kontakt: anna(@)bs-media.se

Maria Lindberg HowardMaria Lindberg Howard är utbildad copywriter och journalist och har arbetat länge med marknadsföring och kommunikation, framför allt inom B2B. Frilansskribent sedan 1990 och tillsammans med en engelsktalande skribentkollega driver hon textbyrån Beep som skriver, redigerar och översätter texter på svenska och engelska. Har ett genuint intresse för CSR och hållbarhet och har utbildat sig inom mänskliga rättigheter och företagsansvar hos Amnesty. Vid sidan av skrivandet arbetar hon med samhälls- och näringslivshistoria och hon har djupa kunskaper om sin hemstad Stockholm.

Varför är du nätverksledare?
– Kanske är det min bakgrund inom restaurang i kombination med arbetet med kommunikation som gör att jag gillar att träffa folk. Digitaliseringen förändrar vårt samhälle i grunden och det finns en risk att vi isolerar oss. Därför tror jag att mötet mellan människor är viktigare än någonsin. Att nätverka ger inspiration och energi och hjälper oss att tillsammans bidra till en bättre värld.

Kontakt: maria(@)beep.se

 

Socialt

linkedInMiS nätverk har ett forum på LinkedIn

Passa på att diskutera aktuella ämnen även mellan träffarna.
Använd gärna hashtaggen #mis_sthlm på Twitter och Instagram för att andra ska kunna följa dina inlägg.

 

Ansvarig från Marknadsföreningen: Per Almegård, per(@)mis.se

 

Tidigare teman: