Laddar evenemang

« Alla evenemang

  • Evenemanget har varit.

Nätverket PR & Kommunikation – Digitalisering är bara början

tisdag, 5 december, 2017 kl 17:00 - 19:00

Nätverk

 

Digitalisering är bara början

 

Hur vore det att kunna se in i framtiden?

Det går nu att se vad digitalisering gör med varor, tjänster och hela branscher, och vad vi ser är att digitaliseringen bara är början. När något blir digitaliserat ökar förändringstakten kraftigt och fem tydliga steg följer: Deceptive, Disruptive, Demonetized, Dematerialized och Democratized.

Den som inte hänger med kan gå en svår framtid till mötes, för utvecklingen går inte bara snabbt den går snabbare och snabbare. Det naturliga för oss människor är att tänka linjärt och tro att morgondagen kommer se ut nästan precis som gårdagen. Men den tekniska utvecklingen är inte linjär, den är exponentiell. Skillnaden på om du tar 30 linjära steg och 30 exponentiella steg är en miljard meter.

Blockbuster förstod alldeles för sent kraften i Netflix och gick i konkurs. Kodak uppfann digitalkameran, men satsade istället på kamerafilm och utkonkurrerades av Instagram. Förändringen kommer till alla branscher, men utgör inte bara ett hot. Nya möjligheter öppnas – för de som ser förändringen i tid och hinner agera på den.

För drygt 10 år sedan var en miljard människor online. Nu är det över 3,5 miljarder. Inom ett fåtal år kommer nästan hela mänskligheten ha tillgång till internet. Vi får tillgång till ännu fler idéer, ännu fler kunder, ännu mer information.

För att framgångsrikt kunna navigera i denna tid av enorm förändring krävs en förståelse om drivkrafterna bakom utvecklingen och ett nytt sätt att tänka.

 

När: Tisdag 5 december, kl 17.00-19.00
Var: Kantar Millward Brown, Vasagatan 11
Patrik Nyström

 

Patrik Nyström är medgrundare till Warp Institute, en stiftelse med syfte att utbilda och inspirera människor att ta tillvara på möjligheterna med ny teknik, samt initiativtagare till facebookgruppen ”Sveriges mest optimistiska facebookgrupp”. Han var med i förändringen av finansbranschen och var en av de första anställda på Avanza Bank och slutade som försäljningschef på det börsnoterade bolaget. Patrik har vidare haft ledande positioner inom finans och kommunikation och är idag rådgivare åt riskkapitalbolag och startupföretag.

 

 

Avbokning senast 24h innan till info@mis.se. No show-avgift (349 kr ex moms) utgår vid sen avbokning eller utebliven närvaro.

Boka

Detaljer

Datum:
tisdag, 5 december, 2017
Tid:
17:00 - 19:00
Evenemangskategori:

Arrangör

Marknadsföreningen Stockholm
E-post:
Webbplats:
www.mis.se

Plats

Kantar Millward Brown
Vasagatan 11, Stockholm, 11120
+ Google Map