Laddar evenemang

« Alla evenemang

  • Evenemanget har varit.

Lunchseminarie: Marknadsrätt med MarLaw

13 apr kl 11:30 - 13:00

MarLaw

Kommunikation i samband med produktlanseringar

–Marknadsrätt med MarLaw

 

Lansering av nya produkter och tjänster ställer allt större krav på noggrann legal kontroll. Det korsvisa skyddet inom immaterial- och marknadsföringsrätten ger omfattande möjligheter att förhindra intrångsgörande produkter eller stoppa otillbörliga affärsmetoder men ställer samtidigt krav på legal förhandsgranskning inför produktsläpp eller större kampanjer. Seminariet syftar till att belysa de legala överväganden som bör göras inför produkt/kampanjlanseringar och hur man kan implementera rutiner i organisationen.

Daniel TornbergSenaste nytt om:

  • Immaterialrättsliga kontroller inför produktlanseringar
  • Marknadsföringsrättsliga överväganden
  • Vad gäller vid direktmarknadsföring i digital miljö – även med tanke på GDPR och ePrivacy?
  • Rutiner för legal kontroll i samband med kampanjer

 

När: Fredag 13 april, kl 11.30-13.00*
Var: Advokatfirman MarLaw, Sveavägen 31, 6tr, 111 34 Stockholm

 

Talare: Daniel Tornberg & Alexander Jute

Advokaterna Daniel Tornberg och Alexander Jute är advokater och delägare på Advokatfirman MarLaw. De har mångårig erfarenhet som juridiskt ombud med särskild inriktning på Alexander Jutekommunikationsintensiva organisationer och företag, aktiva i flera olika branscher. Daniel och Alexander är särskilt inriktade på marknads- och immaterialrätt samt IT-rätt och även frågor som rör dataskydd och personlig integritet och har omfattande erfarenhet av rådgivning i samband med förberedelser inför det nya regelverket. Verksamma som processombud vid domstol och biträder vid förhandlingar med myndigheter såsom Datainspektionen.

Daniel och Alexander håller med regelbundenhet utbildning för Marknadsföreningens medlemmar inom deras verksamhetsområden aktuella ämnen. De anlitas också flitigt för skräddarsydda utbildningar hos företag, myndigheter och andra organisationer.

 

*Enklare lunch serveras från 11:30, seminariet börjar 12:00.

Avbokning sker senast 24h innan till info@mis.se. Vid sen avbokning eller utebliven närvaro utgår no show-avgift 349 kr ex moms.

boka

Detaljer

Datum:
13 apr
Tid:
11:30 - 13:00
Evenemangskategori:

Arrangör

Marknadsföreningen Stockholm
E-post:
Webbplats:
www.mis.se

Plats

MarLaw
Sveavägen 31, Stockholm, 111 34
+ Google Map