16 februari 2018  ·  Nyheter

Är du också nyfiken på Storyspot?

Storyspot

Referat: Storyspot hos Entreprenörerna

Storyspot är en ny app som gör det möjligt att skapa, dela och ta del av audio guides och stories var och när som helst. Grundaren Lisa Evertsson Norrevik besökte nyligen Marknadsföreningens nätverksgrupp Entreprenörerna, där hon delade med sig av sina erfarenheter och läromar.

Utgångspunkten för Storyspot var att göra det lättare för alla att kunna bidra och dela sin story. Lisa upplevde att vi begränsas av många saker, t ex geografisk plats, så att vi egentligen bara har koll på vad som händer i vår närhet. När vi t ex reser är det inte alltid så lätt att på egen hand lära sig mer om t ex platser, byggnader eller saker i vår närhet.

Storyspot – en crowdsourcad audioguide – är en gratisapp där användare själva kan dela sina stories kopplade till en plats.

Lisa berättar storyn bakom hur Astrid Lindgren fick idén till ”Mio min Mio” och visar en bild av den parkbänk som pojken i den storyn satt på. Tanken är att man ska kunna ta del av liknande stories, som t ex kan vara knuten till den (förmodade) källare där tech-bjässar som Spotify startades.

  • I grund och botten bygger Storyspot på tillit till människor som väljer att dela sina berättelser, även om det finns en funktion för att rapportera olämpligt eller felaktigt innehåll.
  • I takt med att de växer kommer också ett ”ratingsystem” att byggas, för att säkerställa att lyssnare får ta del av stories av hög kvalitet.

Lisa säger att hon räknar med att appen får lättare att växa, i början, i länder där man i högre grad pratar med folk man möter/inte känner och delar sina berättelser, än i Sverige.

Storyspot inledde nyligen ett samarbete med Södertälje Kommun, i och med en ny berättelseapp: http://news.cision.com/se/sodertalje-kommun/r/ny-berattelseapp-lar-dig-kanna-sodertalje,c2451867

TIPS: Marknadsföreningen har regelbundna träffar med 12 olika nätverksgrupper – håll koll på dem alla här så du inte missar din chans att boka i tid!

____________

BILDER:

Nätverk

Storyspot

Storyspot

Entreprenörerna